یوناما: 10 هزار غیرنظامی در 2017 کشته و زخمی شدند

دفتر سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در تازه‌ترین گزارش خود می‌گوید که در سال ۲۰۱۷ در افغانستان بیش از ده هزار غیرنظامی کشته و زخمی شده‌اند.

گزارش سالانه هیأت معاونت ملل متحد در افغانستان و اداره‌ی حقوق بشر ملل متحد که امروز به نشر رسید، به‌طور مجموع تلفات ۱۰۴۵3 فرد ملکی (3438 کشته و 7015 زخمی) را ثبت کرده است. با این که این آمار کاهش نه فیصدی تلفات غیرنظامیان را در مقایسه با سال 2016 نشان می‌دهد، اما این گزارش بیانگر آمار بلند تلفات غیرنظامیان در نتیجه‌ی حملات انتحاری و مواد انفجاری جاسازی‌شده است.

بر بنیاد گزارش یوناما، چهل درصد این تلفات ناشی از حملات انتحاری و مواد انفجاری جاسازی‌شده و ۳۳ درصد ناشی از جنگ‌های زمینی بوده‌اند. قتل‌های هدفمند، عملیات‌های هوایی و مواد منفجره‌ی باقی‌مانده از جنگ به ترتیب عوامل بعدی این تلفات بوده‌اند.

بر بنیاد گزارش یوناما، جنگ‌های زمینی میان عناصر ضددولت و نیروهای طرفدار دولت دومین عامل عمد‌ه‌ی تلفات غیرنظامیان در سال 2017 بوده است. هرچند میزان این تلفات از این رویارویی‌ها ۱۱ درصد نسبت به سال 2016 کاهش یافته است.

تدامیچی یاماموتو، نماینده‌ی ویژ‌ه‌ی ملل متحد برای افغانستان می‌گوید: «ارقام تکان‌دهنده‌ی این گزارش معلومات معتبری را در مورد تأثیر جنگ تهیه می‌کند، اما آمار تلفات به تنهایی مصیبت‌های مخوف انسانی را که بالای مردم عادی به‌خصوص زنان و کودکان تحمیل می‌شود، به تصویر کشیده نمی‌تواند.»

یوناما هم‌چنان از افزایش حملات هوایی نیروهای بین‌المللی و نیروهای امنیتی افغانستان در 2017 خبر می‌دهد. این سازمان 631 مورد تلفات غیرنظامیان (295 کشته و 336 زخمی) را در نتیجه‌ی حملات نیروهای حامی دولت افغانستان به ثبت رسانده است. بر بنیاد این رقم، تلفات ناشی از حملات هوایی 6 فیصد از مجموع تلفات را در بر می‌گیرد.

با این حال یوناما از اقدامات نیروهای حامی دولت ستایش کرده و گفته که این عملکردها سبب کاهش 23 درصدی تلفات غیرنظامیان در این سال شده است. گزارش سازمان ملل نشان می‌دهد که در میان کشته‌شدگان ۳۵۹ زن و ۸۶۱ کودک و در میان زخمی‌شدگان ۸۶۵ زن و بیش از دو هزار کودک شامل هستند.

یوناما در این گزارش از طرف‌های در گیر می‌خواهد تا هر گونه اقدامات ممکن را برای محافظت از افراد و تأسیسات غیرنظامی به خرج دهند. در این گزارش از عناصر ضد دولت نیز خواسته شده که از هدف قراردادن عمدی غیرنظامیان خودداری و استفاده از مواد منفجره‌یی که به شکل غیرقابل تفکیک و غیرمتناسب عمل می‌کند را پایان دهند.

به اساس گزارش یوناما، چهل درصد این تلفات ناشی از حملات انتحاری و مواد انفجاری جاسازی شده و ۳۳ درصد ناشی از جنگ‌های زمینی بوده‌اند.

به اساس گزارش سازمان ملل، مسؤول ۴۲ درصد این تلفات طالبان، ۱۰ درصد گروه داعش، ۱۳ درصد گروه‌های نامشخص ضددولت و ۲۰ درصد نیروهای طرفدار دولت هستند. مسؤول متباقی تلفات مشخص نشده است.

در این گزارش حمله‌ی خونین ۳۱ می در چهارراهی زنبق کابل، توسط یک موتر بمب‌گذاری‌شده با دو هزار کیلوگرم مواد انفجاری، خونین‌ترین رویداد از سال ۲۰۰۹ به این‌سو خوانده شده که ۹۲ کشته و ۴۹۱ زخمی به جا گذاشته است.

نجیب دانش، سخنگوی وزارت داخله نیز که در این نشست حضور داشت می‌گوید، آن‌ها نهایت کوشش خود را برای کاهش تلفات غیرنظامیان در عملیات‌ها انجام می‌دهند.

دولت وزیری، سخنگوی وزارت دفاع نیز می‌گوید که شمار تلفات غیرنظامیانی که نیروهای دولتی عامل آن هستند، کمتر از رقمی‌ست که یوناما نشر کرده است.

بیشترین تلفات غیرنظامیان در گزارش یوناما به ترتیب در ولایت‌های کابل، هلمند، ننگرهار، کندهار و فاریاب ثبت شده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام