بر پایۀ پیشنهاد مهندس محمدخان، معاون اول ریاست اجرایی افغانستان، یازده مشاور در بخشهای امور بینالمللی، فرهنگی و اجتماعی، امور حقوقی و پارلمانی، امور دینی، امور رسانهها، امور امنیتی، اقوام و قبایل، حکومتداری، و انکشافی و اقتصادی در دفتر آقای محمدخان تعیین شدند.
داکترمحمدظاهر عزیز، مشاور سیاسی و امور بینالملل، داکتر محمدحلیم تنویر مشاور فرهنگی و اجتماعی، عبدالجبار شلگری مشاور حقوقی و امور پارلمانی، قاضی نجیالله و محمدرضا مشاوران دینی، داکتر صفیالله مشاور فرهنگی و رسانهها، عبدالمنان مشاور امنیتی، داکتر سیفالله و محمد سرور ذاکری مشاوران اقوام و قبایل، عبدالصبور توحیدی مشاور حکومتداری و اسدالله مشاور انکشافی و اقتصادی تعیین گردیده اند.
دو تن از این مشاوران، یعنی آقای قاضی نجیالله و آقای محمدرضا همزمان با هم کرسی مشاوریت در امور دینی را اداره خواهند کرد. همچنین تفاوت بین دو کرسی مشاور فرهنگی و اجتماعی و مشاور فرهنگی و رسانهها دقیقاً مشخص نشده است.
این افراد بر اساس حکم داکتر عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی، در این کرسیها مقرر شده اند.
با اینکه هنوز وظایف و صلاحیتهای خود ریاست اجرایی مشخص و قانونی نشده است، این ریاست برای کرسی معاونت خویش یازده مشاور مقرر کرده است. آقای جاوید فیصل معاون سخنگوی ریاست اجرایی در پاسخ به اینکه بر بنیاد کدام میکانیسمی، این افراد در پستهای یادشده مقرر گردیده اند، گفت: «گزینش این افراد در پستهای مشاوریت بر اساس شایستهسالاری، تجربۀ کاری و سطح دانش و آگاهی از این حوزههاست».
اما عارف رحمانی نمایندۀ مجلس در مورد این تقرریها میگوید: «حکومت وحدت ملی براساس یک توافق سیاسی به وجود آمده است و تمام تعیینها و تقرریها براساس همین توافق سیاسی صورت میگیرد». او میافزاید که هنوز جایگاه حقوقی کرسی معاونت ریاست اجرایی در حکومت وحدت ملی تعریف نشده است.
حکومت وحدت ملی دارای یک رییسجمهور و یک رییس اجرایی است که هر کدام از آنان، دو معاون دارند. پیش از این رییس جمهور و رییس اجرایی، نیز افرادی را در کرسیهای مختلف حکومت به سمت مشاور معرفی کرده اند.