گفت‌وگوهای صلح با حضور تمام گروه‌های طالبان نتیجه‌بخش است

از راست به چپ؛ ملامحمد رسول رهبر گروه انشعابی طالبان و ملااخترمحمد منصور جانشین ملامحمد عمر

شماری از اعضای شورای عالی صلح می‌گویند که گفت‌وگوهای صلح تنها با حضور تمام گروه‌های طالبان روی میز مذاکره نتیجه‌بخش است.

امین مظفری، یکی از اعضای شورای عالی صلح به سلام‌وطندار می‌گوید، این گفت‌وگو‌ها در صورتی نتیجۀ مثبت می‌دهند که شاخه‌های انشعابی طالبان نیز روی میز مذاکره حضور داشته باشند.

گروه طالبان پس از ملامحمد عمر، به دو دستۀ عمده به رهبری ملااخترمحمد منصور و ملامحمد رسول تقسیم شد که در مواردی این دو گروه با یکدیگر درگیر هم شده ‌اند.

روز گذشته گروه هماهنگی چهارجانبه در نشست گفت‌وگو‌های صلح افغانستان روی نقشۀ راه که مراحل و گام‌های عملی روند صلح را مشخص می‌سازد به توافق رسید. در اعلامیۀ این نشست آمده که احتمال می‌رود، تا پایان ماه‌ روان میلادی تاریخ گفت‌وگوهای رودرروی صلح میان حکومت افغانستان و طالبان مشخص شود.

با این حال وحید مژده یکی از آگاهان سیاسی کشور نسبت به برگزاری نشست‌های چهارجانبه خوش‌بین نیست. به گفتۀ آقای مژده رییس دفتر سیاسی طالبان در قطر به او گفته است که گفت‌وگوهای چهارجانبۀ افغانستان، پاکستان، آمریکا و چین با آنان در میان گذاشته نشده و طالبان از این موضوع هیچ اطلاعی ندارند.

وحید مژده می‌گوید که پاکستان طالبان را روی میز مذاکره حاضر خواهد کرد، اما حضور گروه ملااخترمحمد منصور در این نشست‌ها مهم است؛ زیرا نبرد اصلی در افغانستان توسط این گروه پیش می‌رود.

این آگاه سیاسی می‌گوید که نقشۀ راه صلح افغانستان یک جانبه و بدون آگاهی طالبان طرح شده است و نمی‌توان این نقشه را به «زور» بر این گروه قبولاند. به گفتۀ مژده طرح نقشۀ راه صلح افغانستان بدون حضور طالبان نیز می‌تواند بازی تازۀ پاکستان باشد.

اما وزارت خارجۀ کشور این احتمالات را رد می‌کند. شکیب مستغنی، سخن‌گوی این وزارت می‌گوید، زمانی که گفت‌وگوهای رودررو با طالبان آغاز شود، دو جانب می‌توانند روی تمامی موارد بحث کنند.

آقای مستغنی در یک نشست خبری امروز همچنان تأکید کرد، گروه‌هایی که در گفت‌وگوهای صلح اشتراک نکنند و یا مانع آغاز این گفت‌وگوها شوند، با مبارزۀ جدی افغانستان، پاکستان، چین و آمریکا روبه‌رو خواهند شد.

در نشست گروه چهارجانبۀ صلح کشور، حکمت‌خلیل کرزی، معاون سیاسی وزارت خارجه به نماینده‌گی از افغانستان، اعزاز احمد چودری معاون وزارت امور خارجۀ پاکستان، ریچارد جی اولسن نماینده ویژه ایالات متحده برای افغانستان و پاکستان و سفیر دینگ شی‌جون فرستاده ویژۀ چین برای افغانستان به نماینده‌گی از هیأت‌های‌شان حضور داشتند.

این گروه روز گذشته توافق کرد که به هدف هرچه نتیجه‌بخش بودن گفت‌وگوهای صلح، نشست‌های‌شان را ادامه دهند. قرار است دور چهارم گفت‌وگوهای چهارجانبۀ صلح میان افغانستان، پاکستان، چین و آمریکا به تاریخ 23 فبروری 2016 برابر با 4 حوت/اسفند در کابل برگزار شود.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام