با آن که ولایت کندز از جملۀ ولایتهای ناامن وآسیبپذیر در کشور به شمار میرود، اما شماری از زنان فعال در این ولایت همواره میکوشند تا برای خودکفایی زنان نیازمند و نادار زمینههای کاری را فراهم سازند.
شورای انسجام زنان کندز به همکاری مالی دفتر «تعاون» به تازهگی یک کارخانۀ کوچک تولیدی ترشی، چتنی و مربا را برای این زنان ایجاد کرده است.
زنان کارمند در این کارخانه ترشی و مربای تولیدیشان را برای فروش به بازار عرضه میکنند.
زربیبی، زن ۳۵ ساله که شوهرش را در جریان جنگها از دست داده و اکنون سرپرستی چهار فرزند قدونیمقدش را به عهده دارد یکی از کارمندان این کارخانه است. او میگوید که در گذشتهها برای پیداکردن نفقۀ فرزندانش سختیهای زیادی را متحمل شده، اما با کارکردن در این کارخانه میتواند نیازمندیهای زندهگی خود را تأمین کند و چرخ اقتصاد خانوادهاش را بچرخاند.
هاجره اسلمبیک، یک تن از زنان فعال در کندز ایجاد کارخانۀ تولیدی ترشی و مربا در این ولایت را برای زنان نیازمند بسیار با اهمیت میخواند و میگوید که این زنان میتوانند با کار کردن در این کارخانه مصرف روزانۀ فرزندانشان را تأمین کنند.
او از باشندهگان کندز میخواهد که برای پشتیبانی از زنان نیازمند و پیشرفت آنان در جامعه، از تولیدات این کارخانه استفاده کنند.
در این حال ناهید قریشی، مسئول شورای انسجام زنان کندز و از بنیانگذاران کارخانۀ تولیدی ترشی و مربا برای زنان نیازمند میگوید، در حال حاضر 5 زن که سرپرستی خانوادههایشان را به دوش دارند در این کارخانه کار میکنند.
بانو قریشی میگوید که در آینده برنامههای خوبی را به منظور ایجاد زمینههای کاری برای زنان نیازمند روی دست دارد و از حکومت میخواهد تا در بخش رشد تولیدات زنان با آنان همکاری کند.
این کارخانۀ کوچک تولیدی در حالی در کندز به فعالیت آغاز کرده است که زنان زیادی در نتیجۀ جنگها در این ولایت سرپرست خانوادههای خود را از دست دادهاند و ایجاد اینگونه کارخانهها و کاروبارهای کوچک میتواند آنان را به خود کفایی نزدیک سازد.