تلاشها برای عبور از بحران سیاسی و انتخاباتی در دو سطح در جریان است. زلمی خلیلزاد به نمایندهگی از ایالات متحد آمریکا، حامد کرزی و عبدالرب رسول سیاف به نمایندهگی از سیاستمداران افغانستان، تقلا دارند تا محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله را با هم آشتی دهند.
بر اساس گزارش رویترز، آمریکا از محمداشرف غنی و عبدالله عبدالله خواسته تا زمان یافتن راهی برای عبور از بحران، مراسم تحلیف برگزار نکنند. منابع میگویند که تاکنون هیچ روزنهیی برای گشودن گره کور انتخابات باز نشده است، اما شماری از سیاستمداران تشکیل حکومت مشارکتی و تداوم حکومت وحدت ملی را برای بیرون شدن از بحران موجود پیشنهاد کرده اند. رحمتالله نبیل، یکی از نامزدان انتخابات ریاست جمهوری، اصطلاح «حکومت مصالحه ملی» را به جای حکومت مشارکتی استفاده کرده است. در این میان، پیر سید حامد گیلانی، رهبر حزب محاذ ملی میگوید که تعلل و تداوم بحران، فرصت رسیدن به صلح را هدر میدهد.
پیشنهاد دیگر آقای گیلانی این است که یک هیأت بینالمللی در حضور نمایندهگان دستههای انتخاباتی، مجدداً اطلاعات و آرای جنجالی را بررسی کند.
احمد سعیدی، آگاه سیاسی به سلاموطندار میگوید که تا کنون هیچ انعطافی در هر دو طرف دعوا دیده نمیشود، اما اگر گزینۀ تشکیل حکومت مشارکتی مطرح شود، این اقدام پر چالش خواهد بود.
اکرام عارفی، استاد دانشگاه به این باور است که آمریکاییها توان گشودن گره کور این بحران را دارند. او میگوید اگر آنان اراده کنند، طرفهای دعوا انعطافپذیر خواهند شد.
همزمان با دوام میانجیگریها، محمد اشرف غنی و عبدالله عبدالله با تشکیل کمیسیونهای جداگانه برای برگزاری مراسم تحلیف آمادهگی میگیرند و از سوی دیگر، هفته کاهش خشونتها که به عنوان زمینهساز گفتوگوهای سیاستمداران افغانستان یاد میشود، رو به پایان است. بحران به وجود آمده پس از اعلام نتیجۀ نهایی، افغانستان را در شرایط دشواری قرار داده است.