گام‌های بعدی روند صلح افغانستان محور گفت‌وگوی غنی با پامپئو

محمداشرف غنی، رئیس جمهور کشور با مایک پامپئو، وزیر خارجۀ آمریکا از طریق نشست ویدیویی در بارۀ صلح افغانستان گفت‌وگو کرده‌ است. این نشست عصر روز گذشته (دوشنبه، 12 جوزا/خرداد) انجام شده است.

ریاست جمهوری با نشر خبرنامه‌یی نوشته است که در این نشست آقای غنی و پامپئو در بارۀ صلح، گام‌های بعدی در راستای صلح افغانستان از جمله رهایی زندانیان، آتش‌بس، تحلیل و مکان گفت‌وگوهای میان افغانان و برخی اقدامات دیگر مربوط به صلح صحبت کرده‌اند.

بر بنیاد خبرنامۀ ارگ، رئیس جمهور غنی با تشریح «نقشه راه حکومت افغانستان برای دست‌یابی به صلح و ثبات دایمی» به وزیر خارجۀ آمریکا گفته است که باید برای یک افغانستان با ثبات، واحد و آزاد تلاش‌های بیشتری صورت گیرد.

آقای غنی از پامپئو خواسته است که گروه‌های کاری دو طرف روی فراهم‌آوری تسهیلات بیشتر به منظور تطبیق این نقشه راه کار کنند. ارگ در بارۀ این نقشۀ راه جزییاتی ارایه نکرده است.

در این نشست ویدیویی مایک پامپئو، وزیر خارجۀ آمریکا گفته است که در چارچوب تداوم روابط درازمدت و راهبردی میان کابل و واشنگتن، ایالات متحده برای «یک افغانستان متحد، مستقل، دموکراتیک و با ثبات» کار خواهد کرد.

 در این گفت‌وگو موافقت شده که در روزهای نزدیک روی جزییات بعدی در روند صلح کار صورت گیرد. همچنان دولت افغانستان روی راهکار آتش‌بس اعلام ناشده که قواعد بازی در آن مشخص شود، تأکید کرده است.

در این نشست ویدیویی عبدالله عبدالله، رئيس شورای عالی مصالحه ملی در بارۀ اقدامات اين شورا و تکمیل‌شدن اعضای آن صحبت کرده است.

معاونان رئیس جمهور، آقای عبدالله رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی، سرپرست وزارت خارجه، زلمی خلیلزاد، فرماندۀ مأموریت پشتی‌بانی قاطع ناتو و کاردار سفارت آمریکا در کابل نیز در این نشست حضور داشتند.

در این حال زلمی خلیلزاد، نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان پس از این نشست به خبرنگاران گفته است که آغاز گفت‌وگوهای میان افغانان بخش مهمی از روند صلح افغانستان است و اکنون تمامی تلاش‌ها برای آغاز این روند متمرکز شده است.

اما آقای خلیلزاد تأکید کرده است که برای آغاز گفت‌وگوهای میان افغانان باید روند رهایی زندانیان تکمیل شود.

نمایندۀ ویژۀ آمریکا برای صلح افغانستان اعلام آتش‌بس در روزهای عید فطر، کاهش خشونت‌ها، ادامۀ آتش‌بس اعلام ناشده پس از عید و سرعت‌بخشیدن روند رهایی زندانیان را از نشانه‌های امیدوارکننده برای آغاز گفت‌وگوهای میان افغانان عنوان کرده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام