برخی از آگاهان سیاسی بدین باورند که برای جلوگیری از تلفات ملکی در افغانستان، باید در تمام ولایتها گارنیزیون ایجاد شود.
این آگاهان در گفتوگو با سلاموطندار، از افزایش تلفات ملکی در افغانستان ابراز نگرانی کردند.
آگاهان مسایل سیاسی و نظامی در حالی در مورد جلوگیری از تلفات ملکی اظهار نگرانی میکنند که دیروز (چهارشنبه، 29 دلو/بهمن) سازمان ملل در گزارش سالانه اش از افزایش 22 درصدی تلفات ملکی در سال 2014 در افغانستان خبر داد.
کارشناسان در گفتوگو با سلاموطندار گفتند که تلفات ملکی میتواند فاصله بین مردم، حکومت و نیروهای امنیتی را بیشتر کند.
جنرال رحمتالله رؤوفی، آگاه مسایل نظامی، علت عمدۀ افزایش تلفات ملکی را ناهمآهنگی نیروهای امنیتی افغانستان در عملیاتها، و نداشتن معلومات دقیق استخباراتی و کشفی میداند.
رؤوفی میافزود؛ مخالفان مسلح دولت نیز نظر به اخلاق جنگ، باید به تلفات ملکی توجه کنند.
از سوی دیگر جنرال عبدالواحد طاقت و مطیعالله خروتی، آگاهان مسایل سیاسی، بر ایجاد گارنیزیون منظم در تمام ولایتها تأکید میکنند و میگویند؛ تنها ایجاد گارنیزیون میتواند از تلفات ملکی در افغانستان جلوگیری کند.
طاقت افزود؛ بیشتر عملیاتهای نیروهای امنیتی افغانستان بدون هماهنگی و میکانیزم مشخص صورت میگیرند و این یکی از عوامل عمدۀ افزایش تلفات ملکی است.
«عملیاتهای کنونی نیروهای افغانستان همانند انداختن تیر در تاریکی است. اگر گارنیزیون منظم ساخته شود، میتوانیم از طریق یک طرح منظم، در تفاهم با بزرگان قومی، ملا امامان و موسفیدان از تلفات جلوگیری کنیم».
او میگوید؛ بر بنیاد اصول نظامی، بیشتر عملیاتها در قریهها و دهکدهها باید صبح وقت راهاندازی شوند. عملیات در این زمان، میتواند از تلفات ملکی جلوگیری کند.
مطیعالله خروتی، آگاه مسایل سیاسی هم میگوید که در نبود برنامه و استراتژی منظم، به مردم ملکی آسیب میرسد و ایجاد گارنیزیون، برای جلوگیری از تلفات ملکی، راهی منظم و تخنیکی است.
پس از اوجگیری حملات انتحاری در کابل و شهرهای بزرگ کشور، رییس جمهور، مسألۀ ایجاد گارنیزیون را یک ضرورت دانست.
دولت وزیری، معاون سخنگوی وزارت دفاع نیز میگوید؛ اگر گارنیزیون یا به بیان دیگر، فرماندهی مشترک نیروهای امنیتی گوناگون، ایجاد شود میتوان از بسیاری از رویدادها در وقت مناسب جلوگیری کرد.
آگاهان مسایل نظامی نیز میگویند که ایجاد گارنیزیون باعث هماهنگی بین نیروهای امنیتی میشود.