روزنامۀ «واشنگتن پست» به تازهگی مدارکی را افشا کرده است که نشان میدهد، پولیس فدرال آمریکا (افبیآی) به مدت 24 سال گارسیا مارکز، نویسندۀ مشهور کلمبیایی را زیر نظر داشته و تمامی رفتوآمدهایش را کنترل میکرده است.
با آنکه دلیل اصلی جاسوسی افبیآی از گارسیا مارکز روشن نیست اما گفته میشود که دوستی این نویسنده با «فیدل کاسترو» رهبر انقلابی کوبا، سبب شده بود تا افبیآی تمامی سفرهای مارکز به آمریکا و دیدارهایش با سران این کشور را زیر نظر بگیرد.
نظارت افبیآی از مارکز دقیقاً زمانی آغاز شد که این نویسندۀ بزرگ با خانوادهاش، در اواسط سال 1961 برای مدتی در هتلی واقع در منهتن نیویورک ساکن شد.
واشنگتن پست مینویسد که مارکز قصد داشت تا خبرگزاری کوبایییی را به نام «پرنسالاتینا» در آمریکا تأسیس کند و این موضوع سبب شد تا «ادگار هوور» رییس وقت افبیای دستور دهد تا کل زندهگی این نویسنده زیر نظارت قرار گیرد.
رودریگو گارسیا پسر بزرگ مارکز میگوید زمانی که در منهتن زندهگی میکردیم، پدرم دوبار به من گفت، وقتی که از محل کار به خانه برمیگردم، احساس میکنم دو نفر شبحوار مرا تعقیب میکنند. رودریگو میافزاید که پدرش هرگز کمونیست نبود و به هیچ سازمان سیاسییی گرایش نداشت.
واشنگتن پست همچنان مینویسد که گارسیا مارکز در میان سالهای 1993 تا 2001 با رییس جمهور وقت آمریکا «بیل کلینتون» و در سالهای 1995 تا 1998 با «فرانسس مائوریسیو آدرین» رییس جمهور بازنشستۀ فرانسه رفتوآمدهایی داشته است.
گابریل گارسیا مارکز، در 6 مارچ 1927 در کلمبیا به دنیا آمد. او رماننویس، روزنامهنگار، ناشر و فعال سیاسی بزرگ و محبوبی بود و در میان مردم کشورهای آمریکای لاتین به «گابو» مشهور بود. مارکز برندۀ جایزۀ نوبل ادبیات در سال ۱۹۸۲ است. وی بیشتر از هر چیزی به خاطر رمان صدسال تنهایی (چاپ ۱۹۶۷) معروف است. مارکز در 17 اپریل سال 2014 در سن 87 سالهگی در مکسیکوسیتی مکزیک درگذشت.