کندزی‌ها پس از جنگ چه دیدند؟

با این که بیش از یک هفته از بازپس‌گیری کامل شهر کندز می‌گذرد، اما هنوز هم چهرۀ این شهر نظامی است و به حالت آماده باش قرار دارد. شهروندان کندز در سراسیمه‌گی و عدم اطمینان به سر می‌برند؛ چه از لحاظ امنیتی و چه از لحاظ اقتصادی هیچ امیدی به ثبات این شهر ندارند.

در همه‌جای شهر گشت‌وگذار است؛ اما یک خاموشی کلی حکم‌فرماست. چوک شهر کندز، جایی است که شاهد شدیدترین درگیری‌ها در جریان چند روز یورش طالبان به شهر بوده است. در این منطقه نُه فروشگاه بزرگ بر اثر زدوخوردها ویران شده اند. احمد ولی، یکی از فروشنده‌های چوک شهر کندز که دکانش ترکش خورده و آسیب دیده است، به سلام‌وطندار می‌گوید که با ورود دامنۀ جنگ به داخل شهر ـ به تاریخ 6 میزان/مهر ـ بیشتر مردم مال‌ومنال خود را جا گذاشته و جانشان را از شهر بیرون کشیدند. به گفتۀ احمد ولی، بیشتر دکان‌ها و فروشگاه‌های چوک کندز چیزی در حدود 50 هزار دالر سرمایه داشتند؛ اما در حال حاضر صرفاً تلی از خاک از آن‌ها باقی مانده است. 

ویرانی بر تمامی شهر سایه انداخته است و در همه جا دیده می‌شود. عبدالحق تنی یکی از شهروندان شهر، می‌گوید که مردم کندز در این جنگ نه‌تنها جان دادند که از مال و دارایی خود نیز گذشتند. پانزده روز جنگ، داروندار مردم را از آنان گرفت. به باور این شهروند، مردم توقع دارند تا از یک‌سو امنیت کامل در شهر تأمین شود و از سوی دیگر، دولت برای بازسازی شهر به کندز کمک کند.

شهروندان بیش از هر چیز نگران بازگشت دوبارۀ طالبان و ویرانی بیشترند. به همین دلیل، اکثر شهروندان بر این باورند که دولت باید تمامی مناطق دورافتادۀ کندز را از حضور طالبان پاک‌سازی کند. در حال حاضر در هر چهارراهی نیروهای امنیتی توظیف شده اند و در حالت آماده باش قرار دارند. 

از سوی دیگر، بی‌جاشدگان نیز آهسته آهسته به خانه‌هایشان برمی‌گردند. آن‌ها امیدوارند که همه چیز همانند گذشته شود و دوباره چرخ زنده‌گی بچرخد. جنرال محمدقسیم جنگلباغ، فرمانده پولیس کندز وضعیت امنیتی را بهبودیافته خواند و از همۀ شهروندان کندزی خواست تا با خاطری مطمین، دوباره به خانه‌هایشان بازگردند.

اما با آن‌که چند روز از تصفیۀ شهر کندز می‌گذرد، تاکنون ادارت دولتی به طور کامل به فعالیت آغاز نکرده اند. حمدالله دانشی سرپرست ولایت کندز، در اولین نشست اداری خود از همۀ ادارات خواست تا دفاترشان را فعال نگه دارند.

شهر کندز به تاریخ 6 میزان، در حملۀ گستردۀ طالبان سقوط کرد و پس از چند روز در پی عملیات وسیع نیروهای دولتی که سبب درگیری شدید در داخل شهر شد، این شهر دوباره به تصرف نیروهای دولتی درآمد. بر پایۀ سخنان مقام‌های دولتی، در این جنگ تلفات سنگینی به طالبان وارد شده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام