کمیسیون اصلاحات انتخاباتی آغاز به کار کرد

کمیسیون ویژۀ اصلاح نظام انتخاباتی امروز (چهارشنبه) رسماً کارش را آغاز کرد.

عبدالله ‌عبدالله، رییس اجرایی حکومت هنگام آغاز به کار کمیسیون ویژۀ اصلاح نظام انتخاباتی، آغاز کار این کمیسیون را گامی مهم برای اصلاح نظام انتخاباتی کشور خواند.

او گفت که حکومت وحدت ملی به تعهداتش برای آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی پابند است و در این راستا گام‌های اساسی خواهد برداشت.

رییس اجرایی می‌گوید که بازگرداندن اعتبار انتخابات به عنوان وسیلۀ تعیین سرنوشت با دادن رأی، از وظایف بزرگ کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی می‌باشد.

آقای عبدالله اصلاح نظام انتخاباتی و برگزاری انتخابات سراسری و شفاف را از خواسته‌های شهروندان افغانستان در 14 سال گذشتۀ خواند.

در همین‌ حال شاه‌سلطان عاکفی، رییس کمیسیون ویژۀ اصلاح نظام انتخاباتی وعده داد که اعضای این کمیسیون وظایف‌شان را سریع و دقیق انجام خواهند داد.

او گفت که این کمیسیون مربوط به فرد یا گروهی نیست و تنها برای اصلاح نظام انتخاباتی کشور ایجاد شده تا در آینده از تقلب و جنجال در انتخابات جلوگیری شود. آقای عاکفی نهادینه ‌ساختن دموکراسی و مردم‌سالاری را هدف اصلاحات انتخاباتی خواند.

رییس کمیسیون ویژۀ اصلاح نظام انتخاباتی تأکید کرد که این کمیسیون وظایفش را به گونۀ مستقل و بی‌طرف انجام خواهد داد.

در همین حال تادامی‌چی یاماموتو، نمایندۀ سازمان ملل در کمیسیون ویژۀ اصلاح نظام انتخاباتی گفت که یوناما نقش پل ارتباطی میان جامعۀ جهانی و کمیسیون برای آوردن اصلاحات در نظام انتخاباتی افغانستان را خواهد داشت.

او گفت که نمایندۀ یوناما در نشست‌های این کمیسیون حضور خواهد داشت و نقش مشاور و ارایه ‌کنندۀ کمک‌های فنی را بازی می‌کند.

هماهنگی با نهادهای مدنی و احزاب سیاسی

شماری از فعالان مدنی با استقبال از آغاز کار کمیسیون اصلاحات انتخاباتی، از چه‌گونگی گزینش اعضای این کمیسیون انتقاد کرده و می‌گویند آن‌ها از میان دو تیم مربوط به رییس جمهور و رییس اجرایی گزیده شده اند.

اما این فعالان مدنی می‌گویند که این کمیسیون باید کارهایش را در هماهنگی و مشوره با احزاب سیاسی و نهادهای مدنی پیش ببرد.

همایون میاخیل، مسؤول رسانه‌های شبکۀ جوانان برای اصلاح و تغییر امروز در نشستی خبری گفت که ترکیب اعضای کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی باعث می‌شود تا اصلاحات را بر بنیاد خواسته‌های گروهی‌شان اعمال کنند.

آقای میاخیل می‌گوید که تشکیل فعلی این کمیسیون هیچ‌گاه برای آن‌ها قابل قبول نیست.

نعیم ایوب‌زاده، رییس بنیاد انتخابات شفاف افغانستان یا تیفا نیز به سلام‌وطندار گفت که اگر این کمیسیون با نهادهای ناظر و مدنی مشوره نکند، استقلالش را حفظ نخواهد توانست.

به باور ایوب‌زاده، اگر کارهای این کمیسیون در مشوره با نهادهای مدنی و ناظر انتخابات پیش برده نشود، دو طرف نظرهای هم‌دیگر را به چالش خواهند کشاند.

در همین حال رییس اجرایی هنگام گشایش رسمی کار کیمسیون اصلاح نظام انتخاباتی گفت که کارهای این کمیسیون باید در مشوره با نهادهای مدنی و احزاب سیاسی پیش برده شود. به باور او، موفقیت کار این کمیسیون در مشوره و هماهنگی با نهادهای ناظر و احزاب سیاسی خواهد بود.

اما او می‌گوید که تنها اعضای کمیسیون ویژۀ اصلاح نظام انتخاباتی در نشست‌های‌شان حق بحث و فیصله دارند و نماینده‌گان نهادهای دیگر نقش نظارتی خواهند داشت.

رییس کمیسیون اصلاح نظام انتخاباتی نیز می‌گوید که آنان مشوره‌های نهادهای انتخاباتی و مدنی را در نظر خواهند گرفت.

بر بنیاد توافق‌نامۀ سیاسی ایجاد حکومت وحدت ملی، کمیسیون ویژۀ اصلاح نظام انتخاباتی دربار‌ۀ پیشرفت کارها به رییس اجرایی گزارش می‌دهد و کابینه پیش‌نهادهای این کمیسیون را بررسی و گام‌های لازم را برای اجرای آن بر می‌دارد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام