شماری از کارگران روز مزد در بدخشان میگویند که آنان ناگزیراند برای بهدستآوردن کار روزانه به مسؤولان ادارههای محلی این ولایت رشوت بپردازند.
به گفتۀ آنان به دلیل نبود کار و انبوه جویندگان کار، تنها 20 درصد از حقوق کارگران به خودشان تعلق میگیرند و 80 درصد آن نصیب مسؤولان حکومتی میشود.
محمد ظریف، یکی از کارگران عادی در بدخشان میگوید، نبود فرصتهای کاری از عمدهترین مشکلات کارگران روز مزد در این ولایت است و آنان بسیاری از روزها بدون اینکه کاری پیدا کنند با دست خالی به خانههای خود بر میگردند.
به گفتۀ این کارگر، رنج روزگار و خطر گرسنگی آنان را مجبور میکند تا برای دریافت کار از نهادهای حکومتی به شماری از مسؤولان محلی رشوت بپردازند.
او میافزاید، برای خالی کردن بارهای موترانی که مواد بخش معارف و زراعت را حمل میکنند، باید 80 درصد از دستمزد خود را به مسؤولان بدهیم.
سید سمیع الله رحمانی، مسؤول اتحادیۀ ملی کارگران و کارمندان بدخشان میگوید، وضعیت کارگران این ولایت نگرانکننده است وحکومت محلی هم در برابر کارگران این ولایت بیعدالتی میکند.
به گفتۀ رحمانی، میزان بیکاری در بدخشان بسیار بالاست؛ اما در پروژههای کلان توسعهیی از نیروی انسانی بدخشان استفاده نمی شود و به جای کارگران بومی، کارگرانی از دیگر ولایتها استخدام میشود.
او میافزاید، هر مقام حکومتی که از دیگر ولایتها به بدخشان میآید، کارمندان بومی را برکنار کرده و کارمندان ولایت خود را استخدام میکند.
در همین حال صفی الله اعتمادی، سرپرست ریاست کار بدخشان هم با تائید مشکلات کارگران این ولایت میگوید، این مشکل از طریق کمیتۀ موظف بررسی شده و نتایج آن در دسترس حکومت محلی بدخشان قرار گرفته است.
مسؤولان ادارۀ کار در بدخشان میگویند که افزون بر افزایش میزان بیکاری در میان کارگران عادی، بالاتر از 40 درصد افراد تحصیل کردهیی این ولایت نیز بیکار اند.
به گفتۀ مسؤولان ادارۀ کار، ظرفیتهای کار آفرینی در بدخشان بسیار زیاد است و اگر دولت مرکزی به این ولایت توجه کند، میتواند با استفاده از منابع محلی فرصتهای کاری ایجاد و میزان فقر فراگیر را در این ولایت کاهش دهد.