صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) با نشر خبرنامهیی گفته که کارزار تطبیق واکسین پولیو در افغانستان و پاکستان از سر گرفته شد. این سازمان گفته که شیوع ویروس کرونا در این دو کشور، 50 میلیون کودک را از نعمت این واکسین محروم کرده بود.
یونیسف با نشر خبرنامهیی امروز سهشنبه، بیستویکم اسد گفته که برنامههای معافیتدهی پولیو در سه ولایت افغانستان در ماه جولای دوباره آغاز گردید و کارزار دومی که تقریباً نصف کشور را تحت پوشش قرار میدهد، در ماه روان میلادی آغاز خواهد شد.
خبرنامه به نقل از جین گوف، رئیس منطقهیی یونیسف در آسیای جنوبی نگاشته است: «واکسینهای نجاتدهندۀ حیات بسیار مهم اند. جهانیان به خوبی میدانند که ویروس مرز نمیشناسد. تا زمانی که تمام اطفال مصون نشوند، هیچ طفلی مصون نخواهد بود.»
فعالیتهای واکسیناسیون اطفال به شمول کارزارهای پولیو در ماه مارچ 2020 در افغانستان و پاکستان در پی شیوع ویروس کرونا متوقف گردید.
یونیسف گفته که در این مدت، 34 واقعه مثبت پولیو از افغانستان و 63 واقعه مثبت از پاکستان گزارش شد. خبرنامه تصریح کرده که شماری از موارد مثبت پولیو در مناطقی به ثبت رسیده است که قبلاً عاری از پولیو بودند.
خبرنامه افزوده که واکسیناسیون خانهبهخانه در برخی از نقاط افغانستان ناممکن به نظر میرسد و ممکن است یک میلیون کودک از این واکسین محروم شوند. این سازمان از خانوادهها خواسته که اطفالشان را غرض تطبیق این واکسین به کلینیکهای صحی ببرند.
یونیسف گفته که ما متعهد استیم تا در همکاری با کشورهای مربوطه، سازمان صحی جهان و شماری سازمانهای دیگر، به کودکان دسترسی پیدا کنیم.
رئیس منطقهیی یونیسف گفته که «با شیوع ویروس همهگیر کرونا ما (یونیسف) چالشهای جدید را تجربه کردیم. برنامههای محو این مرض ساری دوباره آغاز خواهد شد و همهچیز کاملاً در کنترل ماست.»
این سازمان گفته که به تعلیق درآمدن برنامههای واکسیناسیون در پاکستان، منجر به گسترش و انتقال مرض به مناطق جدید این کشور گردیده است.
پولیو یک مرض فوقالعاده ساری، فلجکننده و در برخی موارد کشنده است و تنها میتوان توسط واکسین از آن جلوگیری کرد. اطفال زیر پنج سال در مقابل این ویروس آسیبپذیرتر از دیگران اند.