کارخانۀ زیتون ننگرهار؛ تولید کم، تقاضای زیاد

مسؤولان کارخانۀ تولید زیتون ولایت ننگرهار می‌گویند که این کارخانه نمی‌تواند نیاز بازار به تیل زیتون را تأمین کند. به باور این مسؤولان، اگر دولت به وضعیت کارخانۀ تولید زیتون توجه کرده و ماشین‌های کارخانه را ترمیم کند، تولیدات این کارخانه تا چندین برابر افزایش می‌یابد.

ننگرهار یکی از ولایت‌هایی است که شهرت زیادی در تولید روغن زیتون دارد. روغن تولید شده در این ولایت به سایر کشورها نیز صادر می‌شود.

عزت‌الله میاخیل، سرکارگر کارخانۀ تولید زیتون ننگرهار می‌گوید که تولیدات امسال این کارخانه نسبت به سال‌های پیش، رضایت‌بخش بوده است. به گفتۀ وی، این کارخانه در سال پیش، 30 هزار بوتل آچار و بیش از 15 هزار بشکه روغن تولید کرده است.

آقای میاخیل می‌گوید که ماشین‌های این کارخانه بسیار فرسوده اند و بیش از این، قابلیت عمل‌آوری زیتون را ندارند.

مسؤولان این کارخانه می‌گویند که آن‌ها گه‌گاهی تولیدات‌شان را در داخل و خارج کشور به نمایش می‌گذارند؛ به گفتۀ آن‌ها، زیتون تولید شده در کشور برای آزمایش، به ایتالیا که یکی از تولیدکننده‌های بزرگ زیتون است فرستاده می‌شود.

 

روغن زیتون افزون بر آن ‌که برای سلامتی بسیار مفید است، از لحاظ اقتصادی نیز بسیار درآمدزا است. دکاندارانی که این روغن را می‌فروشند، از درآمد حاصل از آن بسیار خرسندند. آن‌ها می‌گویند که روغن زیتون ننگرهار بسیار مشهور است و مردم از مناطق گوناگون کشور برای خریدن این محصول باارزش به جلال‌آباد می‌آیند.

فواد، یکی از فروشنده‌های زیتون در شهر جلال‌آباد می‌گوید که زیتون وطنی، روغن بسیار خوبی است و خریداران زیادی نیز دارد. او می‌افزاید که در سال‌های اخیر تولید زیتون وطنی کم شده و تقاضا برای خرید آن به شدت افزایش یافته است.

سرکارگر کارخانۀ تولید روغن زیتون ننگرهار می‌گوید، هنگامی که برنامۀ ساخت کانال ننگرهار شروع شد، همراه با آن چهار فارم زیتون نیز در این ولایت ساخته شد و در نتیجه، در حدود یک میلیون درخت زیتون در این ولایت کاشته شد. زمانی که این فارم‌ها ساخته شدند، برای عمل‌آوری زیتون، کار ساخت کارخانۀ تولید زیتون، در سال 1357 آغاز و در 1363 به پایان رسید.

آقای میاخیل می‌افزاید که اکنون این کارخانه سه نوع ماشین دارد؛ ماشین‌های ساخت پاکستان، ایتالیا و روسیه. به گفتۀ میاخیل، زمانی که زیتون خام یا سبز است، از آن آچار تولید می‌کنند و زمانی که پخته و رسیده می‌شود، از آن تیل و روغن به دست می‌آید.

اکنون در کارخانۀ تولید زیتون ولایت ننگرهار تنها 60 نفر مشغول کارند که شش تن‌ از آن‌ها زن هستند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام