چرا تیم کریکت افغانستان توان همتایی با ایرلند را ندارد؟

تیم‌های کریکت افغانستان و ایرلند از جملۀ تیم‌های پیشتاز درجه‌دوم اند، اما تیم کریکت کشور نسبت به تیم همتای خود با چالش‌های بسیاری روبه‌رو است.

هر دو تیم سال گذشته از سوی فدراسیون جهانی کریکت به امتیاز اف.تی.پی دست یافتند که با استفاده از این امتیاز، دو تیم مانند 10 تیمی که دارندۀ عضویت دایمی فدراسیون جهانی کریکت بوده و در این رقابت‌ها دست باز دارند، حضور خواهند داشت.

از این فرصت تاکنون تیم ایرلند به خوبی استفاده کرده است. این تیم توانسته 14 بازی جهانی را که 11 بازی آن با کشورهای دارندۀ عضویت دایمی‌ست برگزار کند، اما افغانستان تاحال در هیچ بازیِ جهانی‌ حضور نیافته است.

شفیق‌الله استانکزی، رییس اجرایی فدراسیون کریکت کشور به رسانه‌ها گفته است که هواداران این رشتۀ ورزشی خواهان برگزاری مسابقات جهانی با حضور افغانستان شده اند. آقای استانکزی می‌گوید که تیم کریکت کشور باید پاسخگوی توقعات جمعی هوادارانش باشد.

استانکزی می‌افزاید، هر تیمی که خواهان بازی با بریتانیا باشد باید از سد ایرلند بگذرد و به همین دلیل، شمار بازی‌های جهانی این تیم نسبت به افغانستان زیاد است. او می‌گوید که آنان طرحی را پیشنهاد کرده اند که بر بنیاد آن، هر تیمی که در برابر تیم کریکت هند قرار گیرد، باید از سد افغانستان بگذرد.

رییس اجرایی فدراسیون کریکت از ارایۀ جزییات این طرح می‌گذرد، اما می‌گوید که تاکنون پاسخی در این زمینه دریافت نکرده اند.

مسؤولان کریکت کشور سال گذشته یک میدان ورزشی را در هند برای برگزاری رقابت‌ها و رویارویی تیم‌های دیگر با افغانستان انتخاب کرده بودند، اما تاکنون نتوانسته اند هیچ بازی‌یی را در این میدان ورزشی راه‌اندازی کنند.

رییس اجرایی فدراسیون کریکت می‌گوید، افغانستان با آن که از امتیاز اف.تی.پی برخوردار است، اما با مشکلاتی چون چه‌گونه‌گی برگزاری مسابقه و نداشتن بودجۀ کافی برای راه‌اندازی آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند.

استانکزی می‌گوید که فدراسیون کریکت افغانستان طرحی را در نظر دارد که با تطبیق آن تیم ملی کریکت کشور تا سال 2019 در مسابقات یک روزه در میان شش تیم برتر و تا 2025 در مسابقات 50 آوره و 20 آوره در میان 3 تیم برتر جهان قرار خواهد گرفت.

او می‌گوید که دست‌یابی به این هدف، غیرممکن نیست به شرطی که افغانستان در بازی‌های آینده به مصاف تیم‌های دارندۀ عضویت دایمی فدراسیون کریکت برود.

رییس اجرایی فدراسیون کریکت از اشتراک‌نکردن افغانستان در هیچ مسابقه‌یی به عنوان بزرگترین مشکل فراراه این فدراسیون یاد می‌کند و می‌گوید، تیم‌هایی که عضویت دایمی فدراسیون کریکت را دارا هستند و همچنان فدراسیون جهانی کریکت باید در این عرصه با افغانستان همکاری کنند.

آقای استانکزی می‌افزاید که تیم ملی پس از بازی در برابر هلند که در ماه اگست برای چهار روز برگزار می‌شود، تا پایان امسال دیگر در هیچ بازی‌یی حضور نخواهد داشت. او می‌گوید، اگر حضور تیم کریکت همین‌گونه در رقابت‌های جهانی کمرنگ باشد، افغانستان به مرور زمان در درجه‌بندی جهانی سقوط خواهد کرد.

استانکزی می‌گوید که اگر طرح آنان پذیرفته شود، در جریان سه سال افغانستان با تیم‌هایی که عضویت دایمی فدراسیون کریکت را دارند 36 بازی خواهد داشت و «تیم کریکت از آشفته‌گی کنونی نجات می‌یابد.»

نسیم‌الله دانش، رییس عمومی فدراسیون کریکت و رییس اجرایی این فدراسیون در نشست سالانۀ فدراسیون جهانی کریکت در اسکاتلند حضور داشتند. آنان پس از بازگشت به کشور از وقوع رویدادهای خوبی در ورزش کریکت افغانستان خبر دادند و گفتند که به‌زودی خبرهای خوشی از تیم ملی کریکت به گوش شهروندان خواهد رسید.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام