عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی در نشست آغازین این گفتوگوها میگوید که او و هیأت همراهش به هدف ختم جنگ چهل ساله به دوحه آمدهاند.
آقای عبدالله تأکید میکند که افغانستان خواهان اعلان آتشبس بشردوستانه میباشد. او میافزاید که صلح زمینۀ برگشت میلیونها مهاجر را به کشور فراهم میسازد.
عبدالله میافزاید که: «دوستان و جامعۀ بینالمللی از ما توقع دارند که خشونتها را کنار بگذاریم و بر سر یک آتشبس جامع به توافق برسیم.»
ملاعبدالغنی برادر میگوید، آنان میخواهند که افغانستان مستقل، پیشرفته و دارای یک نظام اسلامی باشد و مردم افغانستان در آن به گونۀ برادرانه زندهگی کنند.
او میافزاید: «ما بربنیاد توافقنامۀ صلح با آمریکا عمل کردهایم و از طرف مقابل نیز میخواهیم که بربنیاد این توافقنامه پیش برود تا به یک صلح برسیم.»
مایک پمپئو، وزیر خارجۀ آمریکا نشست امروز در دوحه را یک فرصت تاریخی برای مردم افغانستان میخواند. او میگوید: «وقتی به سوی روشنایی میبینیم، تاریکی سالهای جنگ و بدبختی را در افغانستان به یاد میآوریم.»
وزیر خارجۀ آمریکا در بارۀ نظام سیاسی آیندۀ افغانستان میگوید: «شما خودتان (دولت و طالبان) تصمیم بگیرید و انتخاب نظام آینده به دست شماست. او در این نشست، انتخابات را بهترین شیوۀ انتقال مسالمتآمیز قدرت عنوان کرد.
پمپئو میافزاید: «فصل بعدی افغانستان را شما (دولت افغانستان و طالبان) خواهید نوشت، شما تصامیمی را اتخاذ کنید که شما را از فساد و خشونت دور نگهدارد.» او تأکید میکند که «تصمیم شما سطح و ادامۀ کمکهای بینالمللی را تعیین میکند.»
وزیر خارجۀ آمریکا از دو طرف میخواهد که از این فرصت استفاده کنند و به یکدیگر احترام بگذارند. او همچنان از دو طرف میخواهد که قربانیان جنگ را در روند صلح دخیل سازند.
وزیر خارجه ترکمنستان میگوید که کشورش آمادۀ میزبانی گفتوگوهای بینالافغانی صلح افغانستان است.
او تأکید میکند که کشورش آماده است تا تمامی شرایط را برای برگزاری گفتوگوها فراهم کند.
وزیر خارجه ترکمنستان آغاز گفتوگوهای صلح دولت افغانستان و طالبان را گام مهمی در راستای امنیت و ثبات در افغانسان میداند.
وزیر خارجۀ چین در نشست افتتاحیۀ گفتوگوهای صلح دولت افغانستان و طالبان میگوید که روند بیرونکشیدن نیروهای خارجی از افغانستان باید به گونۀ منظم انجام شود. او میافزاید که چین به حل اختلافات به گونۀ فوری و موثر در افغانستان امیدوار است.
ینس استولتنبرگ: اکنون افغانستان مکان امن برای هراسافگنان نیست
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو میگوید، قربانیانی که این سازمان در افغانستان داده است، بیهوده نبودهاند و اکنون افغانستان مکان امن برای هراسافگنان نیست.
او میافزاید که در گفتوگوهای صلح دستآوردهای گذشتۀ افغانستان باید حفظ شوند.
شاهمحمود قریشی، وزیر خارجه پاکستان میگوید، در این مقطع تاریخی مهم است که اشتباهات گذشته تکرار نشود و جهان نباید افغانستان را تنها بگذارد. او میافزاید که همه باید به صلح به مالکیت افغانان و نتیجۀ آن احترام بگذارند. قریشی تأکید میکند که اکنون رهبران افغانستان باید از فرصت به دست آمده برای صلح استفاده کنند و به یک توافق جامع برسند.
او میگوید که پاکستان از بیثباتی در افغانستان قربانی داده است.
سابرامانیام جایشانکار، وزیر خارجۀ هند میگوید، نباید اجازه داده شود که خشونتها در افغانستان ادامه یابد.
او تأکید میکند که هر گونه روند صلح باید به رهبری و مالکیت افغانان و متعلق به افغانستان باشد. او میافزاید، تصامیمی که گرفته میشود باید به سود زنان و اقلیتها باشد.
وزیر خارجۀ هند همچنان تأکید میکند که خشونتها باید خاتمه یابد، زیرا ادامۀ خشونتها به روند صلح آسیب میزند.
نماینده اتحادیه اروپا: باید روند صلح توسط افغانان مدیریت شود
او در مراسم افتتاحیۀ گفتوگوهای صلح دولت افغانستان و طالبان با تأکید بر تأمین آتشبس میگوید، همه شرایط برای تأمین آتشبس فراهم شده است.
نماینده اتحادیه اروپا بر تأمین حقوق اقلیتها، گروههای آسیبپذیر و زنان در این گفتوگوها تأکید میکند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست افتتاحیۀ گفتوگوهای صلح دولت افغانستان و طالبان میگوید که روند صلح همه را امیدوار کرده است و با تأمین صلح، زمینۀ بازگشت هزاران مهاجر به افغانستان فراهم میشود.
او میافزاید که زمینه برای برقراری صلح در افغانستان فراهم شده است و افغانان باید محتویات گفتوگوها را خودشان مشخص کنند.
هایکو ماس، وزیر خارجۀ آلمان در مراسم افتتاحیۀ گفتوگوهای صلح دولت افغانستان و طالبان میگوید، گفتوگوهای پیشرو دشوار خواهد بود، اما توقعات از این گفتوگوها بسیار زیاد است.
او میگوید که تنها مردم افغانستان میتوانند در بارۀ آیندۀ خود تصمیم بگیرند و کشورش آماده است تا برای پیروزی این گفتوگوها کمک کند.
شیرمحمدعباس استانکزی، معاون هیأت گفتوگوکنندۀ طالبان: آتشبس موضوع مطرح بحث در گفتوگوهای صلح است.
دبیرکل سازمان همکاری اسلامی: این سازمان از روند صلح در افغانستان پشیبانی میکند
یوسف العثیمین، دبیرکل سازمان همکاری اسلامی میگوید، این سازمان همواره از طرفهای درگیر جنگ در افغانستان خواسته است که برای حل مشکلات گفتوگو کنند.
او ابراز امیدواری میکند که روند صلح افغانستان به موفقیت برسد.
کرزی: طرفهای گفتوگوکننده منافع کلان ملی را بر خواستهای محدود و گذرا ترجیح دهند
حامد کرزی، رئیسجمهور پیشین کشور آغاز گفتوگوهای بینالافغانی را یک فرصت واقعی برای برقراری صلحوثبات پایدار و پایاندادن جنگ در افغانستان میخواند.
آقای کرزی در صفحۀ رسمی فیسبوکش نگاشته است که: «در این مرحله بسیار حساس از تاریخ سرزمین عزیز ما، صلح و امنیت اولویت اصلی همه باشندهگان کشور است. صلحی که از برکت آن بتوانیم به مداخلات طولانیمدت بیگانهگان در کشور خود پایان داده با حفظ ارزشهای ملی و اسلامی ، مقدرات سیاسی و اجتماعی خویش را خود در دست خویش بگیریم.» او میافزاید که برای رسیدن به صلح، طرفهای گفتوگوکننده منافع کلان ملی را بر خواستهای محدود و گذرا ترجیح دهند.
سیما سمر: برای ایجاد اعتماد آتشبس سراسری را هرچه زودتر به مردم خوشخبری دهند
سیما سمر، وزیر دولت در امور حقوقبشر و روابط بینالملل در توییتی نوشته است که «امروز اميد آمدن صلح بعد از ۴۲ سال جنگ برای مردم افغانستان ايجاد گرديده است. توقع میرود كه طرفين مذاكره از ارزشهای حقوق بشری، برابری و كرامت انسانی پاسداری جدی نمايند. و برای ايجاد اعتماد آتشبس سراسری را هرچه زودتر به مردم خوشخبری دهند.»
استقبال وزارت خارجۀ ایران از آغاز گفتوگوهای بینالافغانی صلح
وزارت خارجۀ ایران با نشر اعلامیهیی میگوید که این کشور از آغاز گفتوگوهای صلح میان دولت افغانستان، گروههای سیاسی و طالبان استقبال میکند و امیدوار است این گفتوگوها بدون مداخلۀ خارجی و در یک تفاهم جامع میان افغانان به نتاایج مطلوب خود به برقراری صلح و ثبات دایمی در افغانستان بیانجامد.