پس از درز نامۀ دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) که در آن مولانامحمدعبدالله، عضو کمیسیون مستقل انتخابات به توهین و تهدید به مرگ مسئول بخش دیتابس کمیسیون انتخابات متهم شده بود، شماری از کاربران شبکههای اجتماعی در برگۀ فیسبوک و توییتر یوناما با گذاشتن دیدگاه اعتراض کردند.
کاربران خواستار بیطرفی هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان در مسألۀ انتخاباتاند. با این حال، دیدگاههای این کاربران از صفحۀ فیسبوک و توییتر یوناما حذف شده است؛ این نوع برخورد از سوی نهادی بینالمللی که حامی آزادی بیان است پرسشبرانگیز خوانده میشود.
حسیب معترف، یکی از کاربران توییتر به سلاموطندار میگوید، توییتاش حاوی هیچگونه توهین نبوده و او بر بیطرفی و درک وضعیت افغانستان از سوی یوناما تأکید کرده است. به گفتۀ او، کارمندان دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، او را به دلیل طرح دیدگاه، از صفحۀ توییتر یوناما «بلاک» کردهاند.
رضا نوری، یکی از کاربران فیسبوک میگوید، از سازمان ملل که حامی و بانی حقوق بشر و آزادی بیان است، توقع سانسور نمیرفت و این عملکرد سازمان ملل «پرسشبرانگیز» است.
برخی از خبرنگاران نیز به حذف دیدگاه شهروندان از سوی دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان واکنش نشان دادهاند.
هارون نجفیزاده در برگۀ توییترش نگاشته است که سازمان ملل متحد که سنگ بنای آزادی بیان را در افغانستان گذاشته است، اکنون آزادی بیان را با سنگ میزند.
ضیا شهریار، از دیگر خبرنگاران نیز در برگۀ توییتر خود نگاشته است که یوناما وی را از صفحۀ توییترش بلاک کرده است.
مولاناعبدالله، عضو کمیسیون مستقل انتخابات امروز در یک نشست خبری در کابل میگوید، حذف و سانسور از سوی دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان، خلاف اعلامیۀ حقوق بشر و در تضاد با قوانین افغانستان است.
دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در واکنش به اعتراض شهروندان افغانستان در مورد حذف دیدگاهها و بلاک کاربران چیزی نگفته است، اما در برگۀ فیسبوک خود از کاربران خواسته تا به دور از نفرت و توهین از آزادی بیان دفاع کنند.
در همین زمینه