وزیر قبایل: نقش بزرگان قومی در گفت‌وگوهای صلح برجسته شود

وزیر سرحدات و قبایل، بزرگان قومی و مقام‌های شورای عالی صلح خواهان نقش برجستۀ بزرگان قومی در روند گفت‌وگوهای صلح شدند.

محمدگلاب منگل، وزیر سرحدات و قبایل افغانستان امروز (یک‌شنبه) در نشستی مشترک با شوراهای قومی، گفت که نقش شوراها و بزرگان قومی در آوردن صلح مهم است و این شوراها باید از حالت سمبولیک خارج شوند.

در این نشست هم‌چنان 106 شورای قومی تفاهم‌نامه‌یی 18 ماده‌یی را به منظور همکاری‌های دوجانبه و تلاش برای تأمین صلح و امنیت با وزارت سرحدات و قبایل به امضا رساندند.

آقای منگل هم‌چنان گفت که این موضوع را با رییس جمهور غنی در میان گذاشته و او در روزهای نزدیک با شوراهای قومی دیدار خواهد کرد.

شماری از بزرگان قومی و موسفیدان نیز می‌گویند که آنان می‌توانند نقشی مهم در آوردن صلح و گفت‌وگو با طالبان بازی کنند و خواهان سهیم شدن در این گفت‌وگوها شدند.

داکتر کمال سادات، رییس شورای قومی خوست می‌گوید که اگر شوراهای قومی در گفت‌وگوهای صلح با حکومت همکاری کنند، صلح به آسانی تأمین می‌شود؛ زیرا به گفتۀ او، کسانی که علیه دولت می‌جنگند، همین مردم خودی اند و بزرگان قومی می‌توانند با دعوت آنان به صلح، زمینۀ پیوستن‌شان به روند صلح را فراهم کنند.

سید موسی‌شاه مرتضوی، رییس شورای قومی غزنی می‌گوید نظرات بزرگان قومی دربارۀ گفت‌وگوهای صلح باید گرفته شود؛ زیرا آنان رهبران مردمان محل اند و از طریق آنان می‌شود نظرات تمام مردم را در این باره جمع کرد.

از سوی دیگر محمداسماعیل قاسم‌یار، عضو شورای عالی صلح نیز نقش شوراهای قومی را در گفت‌وگوهای صلح مهم خواند و گفت که شورای عالی صلح متعهد به گرفتن نظرات و پیش‌نهادهای بزرگان قومی در گفت‌وگوهای صلح می‌باشد. این عضو شورای عالی صلح گفت که دستاوردهای چند سالۀ این شورا مدیون همکاری‌ها و کمک‌های بزرگان قومی بوده و آنان در بسیاری موارد طالبان را به گفت‌وگوهای صلح دعوت کرده اند.

شورای عالی صلح در سال ۱۳۸۹ آغاز به کار کرد، اما در طول این سال‌ها موفقیت چندانی در پیش‌برد گفت‌وگوهای صلح با طالبان نداشته است.

در این اواخر گزارش‌هایی از تماس‌ها میان نمایندگان حکومت و طالبان در قطر، چین و ناروی به نشر رسیدند، اما حکومت افغانستان همواره این نشست‌ها را غیررسمی می‌خواند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام