اسدالله ضمیر وزیر زراعت، آبیاری و مالداری افغانستان، برنامۀ 100 روزۀ کاری این وزارت را در هشت بخش که شامل آبیاری، گندم، جنگلها، مصونیت غذایی، اصلاحات بنیادی، مالداری، بهداشت حیوانی و سکتور خصوصی میشود را ارایه کرد.
آقای ضمیر هدف از ارایۀ برنامۀ 100 روزۀ این وزارت را، ایجاد تحرک در دستگاه وزارت زراعت دانسته و گفت که 13 شبکۀ آبیاری در 5 زون کشور به بهرهبرداری سپرده خواهد شد و همچنین سه شبکۀ آبیاری در ولایتهای کابل، ننگرهار و بلخ اعمار خواهد شد.
آقای ضمیر گفت که در صد روز آینده 3500 باغ جدید در 15 ولایت اعمار میگردد و برای حفظ فرآوردههای کشاورزی دهقانان، 6 سردخانه در 6 ولایت افغانستان ایجاد خواهد شد و همچنان برای ایجاد سهولت بیشتر در کار دهقانان، 200 حوض آبیاری در ولایتهای کابل، بلخ، ننگرهار، هرات وکندز ایجاد میگردد.
وزیر وزارت زراعت میافزاید که 115 مکتب برای آموزش دهقانان در سراسر کشور ایجاد خواهد شد و برای رشد و پیشبرد کارهای هر چه بهتر دهقانان، از 500 تا 2000 هزار دالر امریکایی برای هر دهقان قرضه داده میشود.
وزیر کشاورزی کشور میگوید که برای رشد محصول انگور افغانستان، 130 تاکستان انگور در 7 ولایت ایجاد میشود و برای ذخیره سازی آن 600 کشمشخانه نیز اعمار میگردد.
در همین حال آگاهان اقتصادی میگویند که بودجۀ توسعهیی افغانستان بسیار کم است و دشوار مینماید که وزارتخانه برنامههایشان را طی صد روز عملی سازند.
سیفالدین سیحون استاد اقتصاد دانشگاه کابل به این باور است که ارایۀ برنامههای 100 روزه، پیش از آنکه جنبۀ عملی داشته باشد، جلوۀ رسانهیی دارد. او میگوید که برنامههای جامع برای زراعت افغانستان وجود دارد اما کابینه و حکومت از نگاه اقتصادی خیلی ضعیف است.
آقای سیحون میگوید که در جریان کارزارهای انتخاباتی، رهبران حکومت وحدت ملی، برنامههای اقتصادی بلندبالایی به مردم داده بودند اما تاکنون به هیچ یک به برنامههای وعده عمل نکرده اند.
طی فرمان رییس جمهور غنی، وزارتخانههای کشور مکلف به توضیح برنامههای صدروزۀشان از طریق رسانههای همهگانی اند که وزارت زراعت، آبیاری و مالدری پس از وزارتخانههای مخابرات تکنالوژی معلوماتی، حج و اوقاف؛ و تجارت و صنایع، چهارمین وزارتخانهیی است که برنامۀ 100 روزۀ کاری خود را با مردم در میان میگذارد.