همایون رسا، وزیر تجارت و صنایع افغانستان قالینبافی در سنین ابتدایی تا نوجوانی را نوعی بهرهکشی از کودکان میداند و از خانوادهها میخواهد که نگذارند کودکان زیر سن 11 سالشان قالینبافی کنند؛ زیرا این کار تأثیر بدی روی آنها میگذارد.
افغانستان یکی از کشورهای امضاکنندۀ کنوانسیون حقوق کودک سازمان ملل متحد است. آقای رسا میگوید که مردم افغانستان باید به مواد این کنوانسیون ارج گذاشته و از کودکان به عنوان ابزار استفاده نکنند. به گفتۀ او، بر بنیاد کنوانسیون حقوق کودک، تنها کودکانی که بین 11 تا 18 سال دارند، میتوانند کار کنند؛ آنهم فقط 35 ساعت در هفته.
وزیر تجارت و صنایع از توسعۀ صنعت قالینبافی در کشور یاد میکند و میگوید که تلاش دارند تا زمینۀ صادرات قالینهای افغانستان به کشورهای خارجی را فراهم سازند. به گفتۀ رسا، وزارت تجارت تفاهمنامهیی را برای انتقال تولیدات قالین با یکی از شرکتهای هوایی امضا کرده و از این پس قالینهای ساخت افغانستان به گونۀ آسانتری به بیرون از کشور صادر میشوند.
او میافزاید که هماکنون نزدیک به 1.5 میلیون تن به صورت مستقیم و غیرمستقیم در عرصۀ قالینبافی و فروش آن فعالیت دارند.
بر بنیاد آمارها، هماکنون 5 میلیون کودک در افغانستان مصروف کارهای شاقه اند و نزدیک به 3 ملیون کودک دیگر به دلایل مختلف، از جمله فقر، از رفتن به مکتب باز مانده اند.