وزارت مهاجران بانک معلوماتی ایجاد کرد

وزارت امور مهاجران و عودت‌کننده‌گان با ارسال خبرنامه‌یی از ایجاد یک «بانک معلوماتی» در این وزارت خبر داده است.

این مرکز با همکاری سازمان بین‌المللی مهاجرت ایجاد شده و معلومات راجع مهاجرت‌ها، مهاجران بازگشته و توزیع زمین به آن‌ها در آن جمع‌آوری خواهد شد.

در خبرنامۀ این وزارت آمده است که این بانک تمام معلومات راجع به پناهنده‌ها و بی‌جا شده‌ها را از سراسر افغانستان، نماينده‌گي‌هاي اين وزارت در خارج از كشور، سفارت‌خانه‌هاي افغانستان و نهادهاي بين‌المللي همكار جمع‌آوري می‌کند و پس از تحليل و تجزيه آن را در اختيار ساير بخش‌هاي اين وزارت و نهادهايی كه در زمينۀ مهاجران كار مي‌كنند، قرار می‌دهد.

هم‌چنان این وزارت می‌گوید که این مرکز معلوماتی در هر ماه یک‌بار معلوماتش را به‌روز می‌کند و طوری طراحی شده که از نفوذ هکرها و سرقت اطلاعات جلوگیری می‌کند.

بر بنیاد خبرنامه، كار ايجاد اين بانك سال گذشته آغاز شده بود و در آینده توسعه خواهد یافت.

وزارت مهاجران در مرحلۀ نخست معلومات مربوط به وضعیت پناهنده‌گان مقیم ایران و پاکستان را وارد این مرکز معلوماتی می‌کند.

ایران و پاکستان بیشترین تعداد پناهنده‌های افغانستان را در خود جا داده اند.

این وزارت گفته است که این کشورها نیز می‌توانند معلومات مورد نیازشان دربارۀ پناهنده‌های افغانستان را از این مرکز به دست بیاورند.

ریچارد دانزیگر، رییس عمومی سازمان بین‌المللی مهاجرت و نمایندۀ ویژۀ این سازمان برای افغانستان می‌گوید که «دسترسی مطلق و آنی به معلومات وسیع» پیرامون پناهنده‌گان بازگشته، بی‌جا شده‌ها و توزیع زمین برای آن‌ها، وزارت مهاجران و نهادهای همکارش را در کمک‌رسانی سریع برای افراد آسیب‌پذیر، کمک می‌کند.

تفاهم‌نامۀ اسکان پناهنده‌های بازگشته

بر بنیاد یک خبرنامۀ دیگر، وزارت مهاجران تفاهم‌نامه‌یی 10 میلیون یورویی را با ادارۀ ارگان‌های محل و برنامۀ اسکان بشر سازمان ملل متحد (UN Habitat) برای اسکان بی‌جا شده‌ها امضا کرده است.

سیدحسین عالمی بلخی، وزیر امور مهاجران و عودت‌کننده‌گان هنگام امضای این تفاهم‌نامه گفت که این پول در دو بخش هزینه می‌شود. به گفتۀ او، بخشی از این 10 میلیون یورو در ساختن سرپناه برای یک‌هزار خانوادۀ بازگشته به کشور و بی‌جا شده‌های داخلی استفاده می‌شود و بخش دیگر آن در زیرساخت‌های مناطقِ دارای آمار بالای بازگشت پناهنده‌ها و مناطقی که بی‌جا شده‌ها را در خود جا داده، هزینه خواهد شد.

هم‌چنان متيو فرينچ، سرپرست دفتر اسكان بشر ملل متحد در افغانستان می‌گوید که این برنامه شامل بی‌جا شده‌ها و مهاجران بازگشته به وطن می‌شود.

هزینۀ این برنامه از سوی اتحادیۀ اروپا پرداخت شده و قرار است در سه ولایت بزرگ کابل، هرات و ننگرهار اجرا شود.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام