حفیظالله میاخیل، مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرین و عودتکنندگان به سلاموطندار میگوید، میزان اخراج اجباری و برگشت داوطلبانۀ مهاجران مقیم ایران به کشور، نسبت به دو هفته پیش افزایش یافته است.
به گفتۀ میاخیل، مهاجران اخراجشده مورد شکنجه و بدرفتاری قرار گرفته و حقوق بشری آنان نقض میشود.
او دلیل اخراج اجباری مهاجران افغانستان را پایین آمدن نرخ پول ایران قلمداد میکند و میگوید، در میان مهاجران اخراجشدۀ اجباری، زنان و کودکان نیز شاملاند.
مشاور مطبوعاتی وزارت مهاجرین و عودتکنندگان اخراج اجباری مهاجران را نگران کننده میداند و میافزاید، حکومت افغانستان روی برنامۀ توزیع زمین به مهاجران مستحق، کار میکند.
جاوید نادم، رئیس عودتکنندگان و بیجاشدگان هرات میگوید که در جریان ماه گذشتۀ خورشیدی، 14 هزار و 132 مهاجر افغانستان که به گونۀ اجباری از ایران اخراج شده بودند، از مرز اسلام قلعۀ هرات وارد کشور شدند.
در همین حال سایت دویچهوله فارسی در گزارشی به نقل از مقامهای ایران نوشته است که این کشور دلیل اخراج اجباری مهاجران افغانستان را از بین رفتن فرصتهای شغلی شهروندان ایرانی عنوان کرده است.
با این همه سازمان جهانی مهاجرت یا IOM در گزارشی تازۀ خود نگاشته است که میزان ردمرزی مهاجران افغانستان از ایران نسبت به هفتۀ قبل 2 درصد افزایش یافته است.
بر بنیاد این گزارش، از تاریخ 8 تا 14 جولای 2018، حدود 13 هزار 946 مهاجر بدون مدرک از مرزهای نیمروز و هرات به افغانستان برگشته و یا ردمرز شدهاند.