وزارت داخله: فرماندهان پولیس اطلاعات را با رسانه‌ها شریک کنند

وزارت داخله اعلام کرد که به تمام فرماندهان پولیس ولایت‌ها هدایت داده تا اطلاعات دقیق را با رسانه‌ها شریک سازند.

مقام‌های این وزارت در دومین روز نشست «رسانه‌ها و دهۀ تحول» کم‌کاری و بدرفتاری شماری از مسؤولان امنیتی با خبرنگاران را پذیرفتند و تعهد سپردند که پس از این به مصؤونیت خبرنگاران توجه خواهند کرد.

صدیق صدیقی، سخن‌گوی وزارت داخله در نشست دیروز (یک‌شنبه، 6 ثور/اردیبهشت) گفت که چندین فرمانده پولیس ولایت‌ها به دلیل رویۀ نادرست با خبرنگاران، از سمت‌شان برکنار شده اند.

شورای امینت ملی چندی پیش اعلام کرد که پس از این سخن‌گویان ولایتی نمی‌توانند مسایل امنیتی را با رسانه‌ها شریک بسازند.

این تصمیم شورای امینت ملی با واکنش نهادهای مدنی و مدافعان رسانه‌ها روبه‌رو شد. آن‌ها این تصمیم را باعث کندی روند اطلاع‌رسانی برای مردم عنوان کردند.

هم‌چنان سخن‌گوی وزارت داخله در این نشست گفت که این وزارت تلاش می‌کند اهمیت اطلاع‌رسانی و قانون حق دست‌رسی به اطلاعات را به همۀ مسؤولان پولیس آموزش دهد تا آن‌ها پس از این با خبرنگاران برخورد محتاطانه داشته باشند.

از سوی دیگر، شماری از خبرنگاران در ولایت‌ها از تصمیم شورای امنیت ملی مبنی بر ندادن معلومات امنیتی از سوی فرماندهی پولیس ولایت‌ها شاکی اند و می‌گویند که روند اطلاع‌رسانی با این تصمیم شورای امنیت صدمه دیده است.

این خبرنگاران می‌گویند که پس از تصمیم شورای امنیت، حتا فرماندهان پولیس ولایت‌شان نیز با رسانه‌ها صحبت نمی‌کنند و خواستار توجه جدی حکومت در این راستا شدند.

فواد احمدی، خبرنگاری در ولایت هرات می‌گوید که برخلاف گفته‌های مقام‌های وزارت داخله، فرماندهان پولیس حوزۀ غرب افغانستان به رسانه‌ها معلومات نمی‌دهند. به گفتۀ او، چنان‌چه رویدادی در هرات رخ دهد، فرمانده پولیس این ولایت پس از یک یا دو روز نشست خبری برگزار می‌کند.

احمد هنایش، خبرنگاری در پروان نیز می‌گوید که فرماندهان در بسیاری موارد بهانه می‌کنند و اطلاعات را در اختیار خبرنگاران قرار نمی‌دهند. به باور هنایش، این کار شورای امنیت خلاف قانون اساسی است و بر بنیاد قانون، مردم حق دارند که در جریان خبرها و اطلاعات قرار داده شوند.

اجمل عمری، خبرنگار دیگری در ولایت بغلان نیز به سلام‌وطندار گفت که دادن تمام معلومات امنیتی از سوی سخن‌گویان پولیس از کابل به خبرنگاران ولایتی، خیلی دشوار است. به گفتۀ عمری، در بعضی موارد خبرنگاران محلی در محل رویداد هستند و باید به طور سریع از همان‌جا معلومات بدهند. بنابراین، سخن‌گویان پولیس ولایت‌ها باید مانند گذشته و در چوکات قانون، اجازۀ دادن معلومات به خبرنگاران را داشته باشند.

این در حالی‌ست که عبدالله عبدالله، رییس اجرایی حکومت وحدت ملی نیز در روز نخست نشست رسانه‌ها و دهۀ تحول گفت که حقایق را نباید از مردم پنهان کرد. واقعیت‌ها اگر تلخ هم باشند، باید با مردم و رسانه‌ها در میان گذاشته شوند.

نهاد‌های مدافع رسانه‌ها و خبرنگاران افغانستان انتظار داشتند که با توشیح قانون حق دست‌رسی به اطلاعات از سوی رییس جمهور، کار خبرنگاران آسان‌تر شود. اما مسؤولان رسانه‌ها تأکید می‌کنند که هنوز نیز در کارهای‌شان با چالش‌های فراوانی روبه‌رو هستند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام