وزارت ارشاد، حج و اوقاف اعلام کرده که از طریق ملاامامان مساجد به مبارزۀ مواد مخدر میرود.
فیضمحمد عثمانی، وزیر حج و اوقاف امروز (یکشنبه) در نشستی گفت، بیش از 150 هزار مسجد در کشور وجود دارد و با توجه به دسترسی آسان مردم به مساجد، وزارت حج آگاهیدهی دربارۀ زیانهای مواد مخدر را از منابر مساجد آغاز میکند.
نشست امروز توسط وزارت مبارزه با مواد مخدر زیر نام «هماهنگی رسانهها در حمایت و گسترش مبارزه با مواد مخدر» برگزار شده بود و در آن روی نقش مساجد و رسانهها در آگاهسازی مردم از اضرار مواد مخدر بحث شد.
وزیر حج گفت که رسانهها نیز در آگاه کردن مردم از زیان مواد مخدر نقشی بزرگی دارند.
همچنان سلامت عظیمی، وزیر مبارزه با مواد مخدر در این نشست به نقش رسانهها در آگاهیدهی برای مردم تأکید کرد و گفت که بدون همکاری رسانهها، آگاهسازی مردم ناممکن است.
بانو عظیمی از همۀ رسانهها خواست تا در زمینۀ مبارزه با مواد مخدر و آگاهی عامه با این وزارت همکار باشند.
در همین حال رولا غنی، بانوی نخست کشور افزایش مواد مخدر را در افغانستان نگرانکننده خواند و گفت که مواد مخدر در افغانستان به مصیبتی بزرگ بدل خواهد شد.
بانو غنی آگاه کردن مردم از ضررهای مواد مخدر را وظیفۀ رسانهها دانست.
او گفت که تمام مردم، به شمول فرهنگیها، هنرمندان و شعرا، باید در کمپاین آگاهسازی مردم از اضرار مواد مخدر سهم گیرند.
در همین حال عبدالمجیب خلوتگر، رییس نهاد حمایتکنندۀ رسانههای آزاد افغانستان (نی) در این نشست گفت که رسانهها همواره برای آگاه ساختن مردم اطلاعرسانی کرده اند.
آقای خلوتگر میگوید، خبرنگارانی که در بخش گزارشهای مبارزه با مواد مخدر کار میکنند، مصون نیستند.
بر بنیاد آخرین آمار وزارتهای صحت و مبارزه با مواد مخدر، 3 میلیون تن در افغانستان به مواد مخدر معتادند که 11 درصد نفوس افغانستان را تشکیل میدهد و شامل 7 درصد مردان، 3 درصد زنان و 1 درصد کودکان میشود.