مسؤولان وزارت امور زنان از عدم حضور بانوان در بخشهای رهبری و همچنان سهمنداشتن این قشر در تصمیمگیریهای نهادهای حکومتی ابراز نگرانی میکنند.
دلبر نظری، وزیر امور زنان امروز (یکشنبه) در نشستی زیر نام «وزارتها و ادارههای خصوصی برای توسعۀ برنامههای کاری ملی زنان افغانستان» گفت که تعداد اندکی از زنان در کرسیهای رهبری وزارتها حضور دارند.
او میگوید که هیچ زنی در سطح رهبری وزارت مخابرات حضور ندارد و در میان 115 مرد در رهبری وزارت فواید عامه، تنها 4 زن حضور دارند.
بانو نظری خواهان تحرک بیشتر زنان در 5 سال آینده شد تا حضور این قشر در رهبری و سهم آنان در تصمیمگیریها افزایش یابد.
وزیر امور زنان میگوید که برای تحقق این هدف، وزارت زنان، یک تفاهمنامۀ همکاری زیر نام «برنامۀ کاری ملی زنان» میان وزارتخانهها برای افزایش توانایی این قشر در سطحهای رهبری و افزایش سهم آنان در تصمیمگیریهای بزرگ را راهاندازی خواهد کرد.
او تأکید کرد که تمامی نهادها باید در اجرای این تفاهمنامه تلاش کنند.
به گفتۀ بانو نظری، هنوز وزارتها و ادارههای خصوصی تنها بخش توسعۀ منابع بشری زنان را عملی کرده اند و تا کنون در از بینبردن تبعیض و گماشتن زنان در بخشهای کلیدی ناکام بوده اند.
در همین حال میرشریفالدین انصاری، یکی از مشاوران این وزارت نیز میگوید که حضور چند سال اخیر زنان در بخشهای امنیت، صحت، آموزش و پرورش، اقتصاد و بخشهای دیگر با نوسان همراه بوده است.
او گفت که در سال 1392 در وزارت دفاع 1800 زن حضور داشتند، ولی این رقم در سال 1393 به 1069 تن کاهش یافت.
اما به گفتۀ آقای انصاری، حضور زنان در وزارت داخله در سال 1392 به 2200 تن میرسید که این رقم در سال جاری به 2395 تن افزایش یافته است.
با این حال آقای انصاری میگوید که با اجرای برنامۀ کاری ملی برای زنان تا 10 سال آینده، 20 درصد حضور زنان در بخشهای امنیتی افزایش خواهد یافت.
مسؤولان این وزارت همچنان گفتند که آنان برای رشد توانایی زنان و سهمگیری آنان در تصمیمگیریها برنامههایی را روی دست گرفته اند.