حدود چهار روز پیش مردان خشمگین مشال خان، دانشجوی دانشکدۀ خبرنگاری را در خیبرپشتونخواهِ پاکستان به اتهام توهین به دین لتوکوب کرده و در حویلی دانشگاه کشتند.
مشال خان 25 ساله تنها فرزند خانواده بود.
این رویداد آن هم در درون دیوارهای مکانی آکادمیک واکنشهای تندی را برانگیخت.
اتحادیههای دانشجویی پاکستان این رویداد را نکوهش کرده و از حکومت خواستار دادگاهیکردن عاملان این جنایت شدند.
سنگین خان، رییس بخش جوانان حزب ملی پاکستان نیز به سلاموطندار میگوید، تنها کسانی که با مشت و لگد مشال خان را لتوپار کردند، مقصر قتل او نیستند: «افرادی که افراطگرایی را در دانشگاهها ترویج میدهند هم مقصر قتل مشال خان اند و باید به سزای اعمالشان برسند.»
سنایی اعجاز، یکی از مسؤولان بخش حقوق بشر این کشور نیز میگوید که حکومت باید از چنین رویدادهایی جلوگیری کند و به دنبال راهوچارهیی برای جلوگیری از این گونه رویدادها باشد. آقای اعجاز میافزاید، باید دانشگاهها عاری از فضای بنیادگرایی و افراطگری شوند.
نخستوزیر پاکستان نیز این رویداد را نکوهش کرده و دادگاه عالی اسلامآباد خواهان بررسی این قضیه شده است.
ویدیوی قتل مشال خان در صفحات اجتماعی قابل دسترس است. این ویدیو نشان میدهد که دانشجویان خشمگین مشال خان را زیر مشت و لگد گرفتهاند و برای کشتن او از هر وسیلهیی استفاده میکنند.
درست دو روز پس از قتل این دانشجو، ایالات متحدۀ آمریکا از شهروندان خود خواسته تا هنگام سفر به پاکستان متوجه خود بوده و احتیاط کنند.
در خبرنامۀ وزارت خارجۀ ایالات متحده آمده است که هنوز هم فعالان مدنی، بزرگان قومی و کارمندان دولتی و غیردولتی پاکستان در معرض خطر تندروی قرار دارند.
مشال خان، نخستین قربانی تندرویِ دینی نیست. حدود سه سال پیش مردان خشمگین زن جوانی به نام فرخنده را در کابل، پایتخت افغانستان به اتهام سوزاندن قرآنکریم کشتند و جسدش را سوزاندند.