والی بامیان: کرونا بیش از یک میلیارد افغانی به گردشگری زیان وارد کرده است

 

پس از کشاورزی صنعت گردشگری مهم‌ترین منبع درآمد مردم بامیان به شمار می‌رود، اما تعطیلی مکان‌های دیدنی و طبیعی بامیان برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، سبب سقوط این صنعت شده است.

محمدطاهر زهیر، والی بامیان امروز (پنج‌شنبه، 18 ثور/اردیبهشت) در نشستی خبری می‌گوید، زیان‌های مالی برخاسته از شیوع ویروس کرونا بر صنعت گردشگری در این ولایت به یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون افغانی می‌رسد.

صنعت گردشگری در سال‌های اخیر در بامیان رونق خوبی داشت و منبع درآمد هزاران خانواده در این ولایت به شمار می‌رفت، اما ام‌سال با شیوع ویروس کرونا و وضع محدویت‌ها بر رفت‌وآمد در سراسر کشور، این صنعت از رونق باز مانده است.

خانواده‌‌هایی که در بامیان همه ساله از گردشگران پذیرایی می‌کردند، اکنون در ناامیدی و سرگردانی به سر می‌برند.

سیداحمد، یک تن از باشنده‌گان بندامیر می‌گوید، با گذشت نزدیک به دو ماه هیچ‌ گردشگر داخلی و خارجی به خاطر ترس از مبتلا‌شدن به کرونا از بندامیر دیدن نکرده است.

این مرد که همه‌ دارایی خود را برای پذیرایی از گردشگران اختصاص داده است تا از این طریق سودی به دست بیاورد می‌گوید، ام‌سال به دلیل اپیدمی کرونا تاکنون هیچ درآمدی از راه گردشگری به دست نیاورده است.

او می‌گوید، در دو ماه نخست سال‌های گذشته نزدیک به ۶۰ هزار افغانی از طریق پذیرایی از گردشگران به دست می‌آورد.

کسانی‌که از صنعت گردشگری متضرر شده‌اند از حکومت می‌خواهند که راهکاری را برای بهبود وضعیت زنده‌گی آنان بسنجد.

اما مقام‌های محلی بامیان می‌گویند، تلاش دارند تا از طریق حکومت مرکزی و سفارت‌خانه‌های کشورهای همکار در افغانستان، تدابیری را برای خانواده‌‌های که در نتیجۀ تعطیلی صنعت گردشگری متضرر شده‌اند، روی دست گیرند.

آنان می‌گویند که برای این خانواده‌ها زمینه‌های کار در بدل غذا در دوران کرونا فراهم خواهد شد.

گفته می‌شود که تنها در محدودۀ بندامیر معیشت زنده‌گی نزدیک به ۵۰۰ خانواده به گونۀ مستقیم از راه گردشگردی تأ‌‌‌ٔمین می‌شود، اما با شیوع ویروس کرونا و قرنطین‌شدن بندامیر این خانواده‌ها منبع درآمد خود را از دست داده‌اند.

محمدرضا ابراهیم، استاد دانشگاه بامیان و کارشناس گردشگری می‌گوید، بر بنیاد ارزیابی‌های که در سال‌های گذشته انجام داده است، هر گردشگر در مدت ۴ روز اقامت، مبلغ 7 هزار و 800 افغانی را به اقتصاد این ولایت واریز می‌کرد که از این رقم  1000 افغانی آن جزء درآمد خالص باشنده‌گان بامیان به شمار می‌رفت.

به گفتۀ او، سال پار ۲۳۰ هزار گردشگر از جاذبه‌های تاریخی و طبیعی بامیان دیدن کردند که ۲۳۰ میلیون افغانی عاید خالص داشته است.

این استاد دانشگاه می‌افزاید، اگر ام‌سال ویروس کرونا شیوع پیدا نمی‌کرد، کم‌ازکم 250 هزار گردشگر داخلی و خارجی به بامیان سفر می‌کردند که ۲۵۰ میلیون افغانی درآمد خالص برای بامیانی‌ها می‌داشت و یک میلیارد و ۷۰۰ میلیون افغانی در بازارهای این ولایت به گردش می‌آمد.

این نگرانی‌ها در حالی مطرح می‌شوند که دو روز پیش نیز مقام‌های محلی بامیان گفتند که ۴۵ هزار خانواده در سراسر این ولایت به کمک‌های فوری غذایی نیازمند دارند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام