عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی و هیأت بنلدپایۀ همراهش امروز (جمعه، ۲۱ سنبله/شهریور) کابل را به مقصد دوحه، پایتخت قطر ترک کردهاند. نخستین نشست گفتوگوهای بینالافغانی میان نمایندهگان دولت افغانستان و طالبان فردا شنبه، بیستودوم سنبله/شهریور، در قطر آغاز میشود.
شورای عالی مصالحۀ ملی اعلام کرده که آقای عبدالله فردا در مراسم افتتاحیه گفتوگوهای بینالافغانی صلح به نمایندهگی از جمهوری اسلامی افغانستان سخنرانی میکند.
در خبرنامۀ این نهاد آمده است که رئیس شورای عالی مصالحۀ ملی پیش از سفر به قطر، آغاز گفتوگوهای بینالافغانی صلح را یک رویداد تاریخی در منازعات چهار دهۀ پسین خوانده و ابراز امیدواری کرده است که این گفتوگوها سبب ختم جنگ جاری و برقراری صلح عادلانه، پایدار، با عزت و سراسری در افغانستان شود.
خبرنامه افزوده که آقای عبدالله همچنان در حاشیۀ سفر به دوحه با مقامهای قطری و شماری از مهمانان ویژۀ مراسم آغاز گفتوگوهای تاریخی صلح میان هیأت جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان دیدار خواهد کرد.
هیأت گفتوگوکنندۀ دولت افغانستان به شمول چهار زن، ۲۱ عضو دارد. محمدحنیف اتمر، سرپرست وزارت خارجه، سیدسعادت منصور نادری، وزیر دولت در امور صلح و عبدالسلام رحیمی، نماینده ویژه رئیس جمهور در امور صلح از جملۀ اعضای این هیأت هستند. ریاست این هیأت را محمدمعصوم استانکزی بر عهده دارد.
نادر نادری و عبدالحفیظ منصور، از اعضای هیأت گفتوگوکنندۀ صلح افغانستان میگویند که هیأت دولت با اعتماد به نفس و امیدواری به سوی دوحه میروند.
در این حال دفتر هیأت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) از گفتوگوهای بینالافغانی صلح که قرار است فردا در دوحه، پایتخت قطر آغاز شود، استقبال کرده است. این نهاد امروز با نشر بیانیهیی دیبرا لاینز، نمایندۀ ویژۀ دبیرکل سازمان ملل برای افغانستان گفته است که ملل متحد همراه با مردم شجاع و مقاوم افغانستان از تمامی رهبران این کشور و گفتوگوکنندهگان میخواهد تا از این فرصت تاریخی برای پایاندادن به جنگ و آغاز دورۀ جدید صلح و رفاه استفاده کنند.
خانم لاینز در این بیانیه گفته است: «محفل افتتاحیه فردا میتواند آغاز یک موضوع بسیار مهم باشد. گفتوگوکنندهگان از جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان فرصت بینظیری برای حفظ زندهگی هموطنان خود و بیرونکشیدن کشور از فقر و بدبختی دارند. ما برای آنها آرزوی موفقیت میکنیم و در صورت ضرورت ملل متحد از آنها حمایت خواهد کرد.»
او افزوده که طرفین پس از تلاشهای بیشمار و تصامیم دشوار دور میز صلح گردهم آمدهاند و بسیار مهم است که همه، از این گفتوگوهای بینالافغانی پشتیبانی کرده تا با تعهد و عزم راسخ برای رسیدن به نتیجۀ مورد نظر مردم افغانستان عمل کنند.
در این بیانیه آمده است که تصمیمگیری برای آیندۀ افغانستان به عهده خود افغانان است، اما همکاران منطقهیی و جامعه بینالمللی نقش مهمی در کمک به آنها دارند.
دیبرا لاینز همچنان در این بیانیه افزوده است: «در حالیکه هدف نهایی گفتوگوها خاموشکردن صدای تفنگها برای همیشه میباشد، اما یک کاهش فوری و بدون قید و شرط خشونت میتواند محیط مساعدی را برای گفتوگوهای سازنده فراهم سازد.»
مایک پومپئو، وزیر خارجۀ آمریکا و شماری از مقامهای دولت قطر نیز در مراسم افتتاحیۀ گفتوگوهای بینالافغانی در دوحه شرکت میکنند.
دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا شب گذشته در یک نشست خبری اعلام کرد که وزیر خارجهاش به دوحه سفر میکند. او این سفر را «تاریخی» خواند.