مهدی راسخ، نمایندۀ ولایت میدانوردک در مجلس نمایندهگان به سلاموطندار میگوید که سهم باشندهگان هزارۀ این ولایت در ساختار حکومت محلی در مقیاس با جمعیت هزارههای این ولایت هیچ است. به گفتۀ او، تنها یک هزاره در ساختار حکومت محلی میدانوردک شامل است.
این در حالی است که تقریباً نیمی از جمعیت میدانوردک را هزارهها تشکیل میدهند.
نفوس هزارهها را میتوان از سهم این ولایت در شورای ملی تخمین کرد؛ از پنج نماینده در مجلس نمایندهگان سه تن و از 15 عضو شورای ولایتی 8 تن هزارهاند.
آقای راسخ این نوع ساختار را ناعادلانه میخواند و میگوید، از میان 42 کرسی ارشد در مقام ولایت میدانوردک، تنها یک زن هزاره به عنوان مستوفی فعالیت دارد.
این نمایندۀ مجلس میگوید، این موضوع را با مقامهای محلی در میان گذاشته است، اما پاسخ مناسبی دریافت نکرده و اکنون این «بیعدالتی و ظلم» را با مجلس در میان میگذارد.
محبالله شریفزی، سخنگوی والی میدانوردک به سلاموطندار میگوید، که در ساختار حکومت محلی این ولایت ترکیب اقوام مراعات شده و این ادعاها بیبنیاد است. به گفتۀ او، تمام کرسیهای حکومت محلی این ولایت از طریق آزمون کمیسیون مستقل اصلاحات اداری اخذ میشود.
ولایت میدانوردک از جمله ولایتهای مرکزی افغانستان به شمار میرود. این ولایت سرحد مشترک با کابل، پروان، بامیان، غزنی و لوگر دارد و دارای ۹۰۲۳ کیلومتر مربع مساحت میباشد.