حدود 9 هزار پناهجوی بیسرنوشت که بیشترشان شهروندان افغانستان هستند، پشت مرزهای بستۀ یونان در مقدونیه و آتن مانده اند.
این پناهجویان در پی تصمیم اتریش مبنی بر اجازه دادن تنها 80 درصدِ پناهجویان اقتصادی برای ورود به خاکش، با سیمهای خاردار و مرزبانان یونان مواجه شدند.
به دنبال این تصمیم اتریش، حکومت یونان دستور داد تا مرزهایش با مقدونیه را ببندند.
پس از عملی شدن این تصمیم، تعدادی از پناهجویان خسته و عصبانی با مرزبانان یونان درگیر شدند و اکنون این مرز به گونۀ کامل به روی پناهجویان افغانستان بسته شده است.
در نتیجۀ فشارهای کشورهای دیگر اروپایی، یک مقام از وزارت مهاجران یونان امروز (سهشنبه، 4 حوت/اسفند) در مجلس این کشور گفت که یونان در جستوجوی راهحلهای سیاسی برای حل مشکل پناهجویان مقدونیه است.
روزنامۀ بریتانیایی دیلیمیل به نقل از یک مقام یونانی که نخواسته نامش گرفته شود، نوشته است که مشکلات کنونی در مرز مقدونیه، پیامد مستقیم تصمیم اتریش، صربستان و اسلوونی مبنی بر کاهش پذیرش پناهجویان است.
او افزوده است که حکومت یونان در حال حاضر راهحلی سیاسی در این باره روی دست ندارد و مرزهای مقدونیه را بسته است؛ زیرا نمیخواهد یونان به اردوگاهی بزرگ برای پناهجویان تبدیل شود.
وزیر امور داخلۀ آلمان نیز از اقدام اخیر اتریش مبنی بر اجازه دادن به تعداد محدودی از پناهجویان اقتصادی برای ورود به خاک این کشور حمایت نکرد و افزود که اتریش با وجود پیمان ویانا، در صدد فرستادن این پیام اشتباه به دیگر کشورهای اروپایی است که باقی پناهجویان را آلمان خواهد پذیرفت.