پس از آنکه جریان «روند سبز» به رهبری امرالله صالح، ۳۹ تن را به اتهام توهین و دشنام فیسبوکی به رهبری این جریان به دادستانی معرفی کرد، سازمان عفو بینالملل از معرفی این تعداد افراد به دادستانی ابراز نگرانی کردهاست.
این سازمان با نشر توییتی تصریح کرده است: «هیچکسی نباید به خاطر استفاده صلحآمیز از حق آزادی بیان، با انتقامجویی مواجه شود.»
ثبت ۳۹ شکایت از نشانی جریان روند سبز به اتهام توهین و دشنام در شبکههای اجتماعی به نشانی آقای صالح با انتقادهای زیادی همراه شده است.
شماری از افراد معرفی شده به دادستانی، کارمندان وزارتهای تحصیلات عالی، داخله، دفاع و اقتصاد هستند، اما امرالله صالح گفته که کسی را به اتهام توهین و دشنام به مراجع عدلی و قضایی معرفی نکرده است. آقای صالح گفته که از یکونیم سال به اینسو در فعالیت جریان سیاسیاش نقشی نداشته است.
آقای صالح پس از انتقاد شماری از شهروندان در صفحات اجتماعی با نشر مطلبی در فیسبوکش نوشت: «آنچه که در رسانههای اجتماعی دست به دست میگردد، اقدام شاخه حقوقی و سیاسی روند سبز افغانستان – رسا به خاطر دفاع از حریم سازمان و حریم خصوصی اعضای سازمان است.»
جمشید رسولی، سخنگوی دادستانی کل روز گذشته به سلاموطندار گفت که جریان «روند سبز» به رهبری امرالله صالح، ۷ تن را به اتهام توهین و تحقیر پای استاتوسهای فیسبوکی آقای صالح، به این نهاد معرفی کرده است.
امرالله صالح، رهبر روند سبز و معاون نخست تیم دولتساز چندی پیش به منتقدانش هشدار داده و گفته بود: «هتک حرمت و ناسزاگویی به دیگران، بر بنیاد شکوگمان پروندۀ اخروی و دنیوی شما را ضخیم میسازد.»
نهادهای حامی خبرنگاران این کار آقای صالح را خلاف قانون اساسی عنوان کرده و گفتهاند که آقای صالح در برابر آزادی بیان رویکرد استخباراتی در پیش گرفته است. عبدالمجیب خلوتگر، رئیس نهاد حمایت از رسانههای آزاد افغانستان یا (نی) در این باره گفت که اقدامات اخیر آقای صالح رویکرد استخباراتی با آزادی بیان داشته و خلاف قانون اساسی کشور است. آقای خلوتگر تأکید کرد، در صورتی که نقد و انتقادها به مزاج افراد خوش نخورد، باید منتقدان به کمیسیون رسیدهگی به تخطیهای رسانهیی معرفی شوند.