شیوع ویروس «زیکا» نگرانیهای جدییی را در آمریکای جنوبی و مناطق جنوبی ایالات متحده ایجاد کرده است.
این ویروس از طریق پشهیی به نام «ایدِس» به انسان انتقال مییابد.
وزیر بهداشت برازیل روز گذشته (چهارشنبه) در نشستی خبری گفت که تاکنون 13500 تن به این ویروس آلوده شده اند؛ اما با توجه به سرعت انتشار این ویروس، محققان بیم دارند که ویروس زیکا تا 700 هزار نفر را آلوده کند.
او همچنان میافزاید که دولت برازیل برای جلوگیری از صدمههای ناشی از این بیماری به صنعت گردشگری و سلامتی شهروندان این کشور، اقدامهایی چون سمپاشی گندابهای محل رشد و تکثیر پشههای ناقل زیکا را روی دست گرفته است.
مقامهای بهداشتی آمریکا نیز از تشخیص این ویروس در بدن دو بانوی باردار در ایالتهای تگزاس و هاوایی خبر داده اند.
مرکز کنترل بیماری ایالات متحده اخیراً با انتشار خبرنامهیی به زنان باردار توصیه کرده است، به 45 کشوری که این ویروس در آنها دیده شده است، سفر نکنند. بیشتر این کشورها در آمریکای جنوبی موقعیت دارند.
اما مقامهای بخش بهداشت برازیل گفته اند که این ویروس سبب احتیاط و نگرانیها هست، ولی دلیلی برای هرجومرج و بازماندن از روال عادی زندهگی نمیشود.
ویروس زیکا در سال ۱۹۴۷ میلادی به گونۀ اتفاقی در جنگلی به نام «زیکا» (Zika) در آفریقا کشف شد. نخستین نمونههای این بیماری در اوگاندا و تانزانیا دیده شده است.
این ویروس اثرهای زیانباری بر زنان باردار دارد. در جریان سال 2015، هزاران نوزاد مبتلا به میکروسفالی به دنیا آمدند. میکروسفالی نوعی بیماری است که در آن مغز نوزادان به گونۀ غیرطبیعی کوچک است.
در حال حاضر هیچ واکسین یا درمانی برای ویروس زیکا وجود ندارد و تنها روش پیشگیری از آلوده شدن به این ویروس، دوری از پشههای ناقل آن است.