نگرانی‌ها نسبت به ایجاد گروه‌های شبه‌نظامی در کشور

شماری در مجلس نماینده‌گان نسبت به سروصداها مبنی بر افزایش روند ملیشه‌‌سازی در کشور ابراز نگرانی می‌کنند. آنان می‌گویند که افراد حکومتی با ملیشه‌سازی و تشکیل گروه‌های شبه‌نظامی سبب بوجودآمدن اختلاف‌ها در میان اقوام افغانستان خواهند شد. 

نذیر احمدزی، معاون نخست مجلس نماینده‌گان امروز (یک‌شنبه) در نشستی خبری گفت که شهروندان گروه گروه به او مراجعه کرده و نسبت به ایجاد گروه‌های شبه‌نظامی نگرانی‌شان را با وی در میان گذاشته اند.

به گفتۀ آقای احمدزی مردم کشور خواهان توقف هرچه‌زودتر تشکیل گروه‌های ملیشه‌یی اند. او از رییس جمهور خواست تا با ممانعت از ایجاد گروه‌های شبه‌نظامی مانع ایجاد اختلاف میان شهروندان کشور شود.

احمدزی می‌گوید که به جای تشکیل گروه‌های شبه‌نظامی به نیروهای امنیتی توجه صورت گیرد. معاون دوم مجلس نماینده‌گان خاطرنشان ساخت که برای توقف ایجاد گروهای شبه‌نظامی نامه‌هایی به وزارت داخله و ریاست امنیت ملی فرستاده اند.

بر بنیاد معلومات این نمایندۀ مجلس گروه‌های غیرمسؤول از حکومت خواستار مهمات و تجهیزاتی از جمله 73 میل پیکا و 400 میل کلاشینکوف شده اند.

پیش از این عبدالرشید دوستم، معاون نخست رییس جمهور در بارۀ ایجاد گروه‌های شبه‌نظامی گفته بود که تشکیل چنین گروه‌هایی صرف برای تأمین امنیت در کشور است.

در همین حال غلام‌حسین ناصری، یکی از اعضای مجلس در تماسی با سلام‌وطندار در رابطه به این مسئله گفت که مخالف تشکیل هر گونۀ گروهی به عنوان ملیشه است. او نیز ایجاد چنین گروه‌هایی را عاملی برای بوجودآمدن اختلافات میان شهروندان عنوان کرد و گفت که این گروه‌ها به نفع هیچ قومی در کشور نیستند.

آرین یون، یکی دیگر از نماینده‌گان مجلس با یادآوری از دهۀ هفتاد گفت که برخی گروه‌های ملیشه سبب شدند تا در همین سال‌ها بیش از 60 هزار تن از شهروندان بی‌گناه کشور کشته شوند.

پیش از این سروصداهایی بلند شده بود که گویا معاون نخست ریاست جمهوری و معاون دوم ریاست اجرایی در پی ایجاد گروه‌های شبه‌نظامی برای تأمین امنیت شمال کشور اند، اما این سروصداها از جانب آقای دوستم رد شد. معاون نخست رییس جمهور در رد این مطلب گفته بود که او مقامی حکومتی‌ست و هرگز دست به ایجاد گروه‌های ملیشه‌یی نخواهد زد.

از اغاز سال جاری تا کنون طالبان بر ولسوالی‌های مختلف شمال کشور حملات تهاجمی‌شان را شدت بخشیده اند. همین عامل سبب گردیده تا شماری در حکومت ایجاد گروه‌های ملیشه و شبه‌نظامی را راه‌حلی برای تأمین امنیت ولایت‌های شمال و شکست گروه طالبان در این مناطق عنوان کنند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام