نگرانی‌ها از انقراض و نابودی حیواناتِ وحشی در غزنی

بازگشت غزالان وحشی و پرندهگان کم‌یاب در مناطق امن غزنی، بار دیگر بازار شکار را در فصل سرما گرم ساخته و این کار به یک شغل درآمدزای برخی از باشنده‌گان غزنی، مبدل شده است.

مسؤولان ادارۀ محیط زیست غزنی می‌گویند که در حال حاضر باشندۀ‌گان چندین ولسوالی این ولایت حیوانات وحشی و پرنده‌گان را شکار می‌کنند. آنان می‌گویند، نیروهای امنیتی نه تنها که از شکار حیوانات و پرنده‌گان در این ولایت جلوگیری نمی‌کنند بلکه خودشان نیز بی‌رویه حیوانات را شکار می‌کنند.

شبیراحمد احمدیار، یک‌تن از مسؤولان ادارۀ محیط زیست ولایت غزنی در گفت‌وگویی به‌سلام‌وطندار می‌گوید که در حال حاضر شماری از باشنده‌گان ولسوالیهای ناور، جغتوه، قره‌باغ و برخی دیگری از مناطق این ولایت آهو و پرنده‌گان را بی‌رویه شکار می‌کنند. او هشدار داده می‌گوید که اگر جلو شکار بی‌رویه‌یی حیوانات وحشی و پرنده‌گان گرفته نشود بار دیگر نسل این حیوانات و پرنده‌گان نابود می‌شود.

به گفتۀ آقای احمدیار، پولیس و دیگر اداره‌های مسؤول، تا حال در زمینۀ جلوگیری از شکار حیوانات وحشی و پرنده‌گان با آنان همکاری نکرده ‌اند.

حمیدالله نوروز، نماینده مردم جغتوه در شورای ولایتی غزنی نیز می‌گوید در چهار سال پسین شکار در میان باشنده‌گان روستاهای غزنی به ‌فرهنگ مبدل شده است. او می‌گوید، افراد دولتی و زرمندان به خاطر تفریح و غیرنظامیان از بهر درآمد حیوانان و پرنده‌گان را در این ولایت شکار می‌کنند که در درازمدت سبب انقراض نسل این حیوانات می‌شود.

باشند‌گان، روستا‌های غزنی از شکار حیوانات وحشی و پرنده‌گان در ولسوالی‌های دهیک، قره‌باغ، جغتوه و ناور می‌گویند که بیشتر مردم، کبک، آهو و بعضی پرنده‌های دیگری را شکار می‌کنند و این تنها منبع درآمدشان است.

اما جنرال امین‌الله امرخیل، فرمانده پولیس غزنی به‌سلام‌وطندار می‌گوید که در بارۀ شکار حیوانات و پرنده‌گان به گونۀ بی‌رویه آگاهی نداشتند و حالا ارادۀ جدی دارند که شکار حیوانات و پرنده‌گان را در مناطق ممنوعه جلوگیری کنند.

با این همه فعالان مدنی و ادارۀ محیط زیست غزنی هشدار می‌دهند که اگر شکار حیوانات و پرنده‌گان به گونۀ بی‌رویه در این ولایت ادامه یابد، نسل‌های حیوانات کم‌یاب نابود شده و محیط زیست را به چالش می‌کشد.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام