نگرانی‌ها از افزایش کرایۀ وسایط نقلیه در کشور

شماری از شهروندان افغانستان با شکایت از فقر و بیکاری می‌گویند، با این که بهای مواد نفتی کاهش یافته، اما در کرایۀ وسایط نقلیه هیچ تغییری به وجود نیامده است.

برخی از مسافران مسیر کابل ـ شمال به سلام‌وطندار می‌گویند که بهای نفت و گاز نسبت به گذشته کاهش 50 درصدی یافته، اما به دلیل نظام بازار آزاد در کشور:«هر کس هر گونه که خواست در کرایۀ رفت‌وآمد مسافران تغییر می‌آورد».

با این حال حکمت‌الله قوانچ، سخنگوی وزارت حمل‌ونقل و هوانوردی به سلام‌وطندار می‌گوید که طرح کرایۀ موترها متناسب با مسیرها ایجاد شده و تا هفتۀ آینده عملی می‌شود.

اما شماری از راننده‌گان در پایتخت می‌گویند، پس از آن که بهای مواد سوختی کاهش یافته، آنان در کرایۀ مسافران نیز تغییراتی به میان آورده اند. آنان تأکید می‌کنند، با توجه به کاهش بهای مواد نفتی در بازارهای جهانی، در افغانستان قیمت تیل کاهشی که باید می‌کرد، نکرده است.

مسافر قوقندی، سخنگوی وزارت تجارت و صنایع در این زمینه به سلام‌وطندار می‌گوید که در بازارهای جهانی تنها بهای نفت خام کاهش یافته، در حالی که افغانستان نفت را پخته خریداری می‌کند.

قوقندی می‌گوید، از واردات نفت به چندین نهاد پول می‌پردازند و یکی از عوامل کاهش کم بهای مواد نفتی همین موضوع است.

به گفتۀ سخنگوی وزارت تجارت بر پایۀ نظام اقتصاد بازار، حکومت تنها نقش نظارتی و ایجاد رقابت میان شرکت‌ها دارد و نمی‌تواند عملاً در کاهش و افزایش بهای مواد دست بزند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام