از روز جهانی دانشجو در کشور در حالی تجلیل به عمل آمد که نگرانیها از افزایش ناکامهای آزمون کانکور هر روز بیشتر میشود. رییس انجمن دانشجویان کشور میگوید که شمار اشتراککنندهگان آزمون کانکور هر سال 120 هزار تن افزوده میشود که تا پنج سال آینده به یک میلیون تن خواهد رسید، در حالی که دانشگاههای کشور ظرفیت جذب این تعداد را ندارند.
محمدظاهر فیضی، رییس این انجمن حین بزرگداشت از روز دانشجو خواهان ایجاد راهکاری مناسب برای جذب بیشتر فارغان مکتبها شد.
امروز (سهشنبه، 26 عقرب/آبان) برابر است با روز جهانی دانشجو. وزارت تحصیلات عالی میزبان دانشجویان، مقامهای بلندرتبۀ دولتی و استادان دانشگاهها برای بزرگداشت از این روز بود. فریده مومند، وزیر تحصیلات عالی کشور در این مراسم 14 سال گذشته را سالهایی با فرصتهای طلایی تحصیلی برای جوانان دانست و گفت که در این مدت امکانات و تجهیزات بسیاری برای افزایش کیفیت آموزشی به دانشجویان فراهم شده است.
اما شماری از دانشجویان از کیفیت جزوههای درسی و نحوۀ آموزش استادان شکایت دارند و استادان را به سرقت ادبی از کتابهای آموزشی کشورهای همسایه متهم میکنند. این دانشجویان بزرگترین چالش فراراه تحصیلشان را ناامنی عنوان کردند و از مسؤولان خواستار توجه بیشتر در این مورد شدند.
آگاهان نیز در این مراسم از جوانان به عنوان چرخهای اقتصادی و عوامل عمدۀ پیشرفت جامعه یاد کردند. آنان ناامنی، چالشهای اقتصادی و بیکاری را از جمله علتهای عمدۀ فرار جوانان به کشورهای اروپایی و غربی عنوان کردند.
حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور نیز در این مراسم از جوانان خواست تا کشور خود را ترک نکنند و کارهای پیشپاافتاده در سرزمین خود را بر کرسیهای بلند کشورهای اروپایی ترجیح دهند.
بر بنیاد گزارشها شمار دانشجویان در سال 1381 به 8 هزار تن میرسید که میزان بانوان در آن زمان تقریباً صفر بود، اما اکنون این رقم به بیش از صدهزار تن افزایش یافته که 30 درصد آن را بانوان تشکیل میدهند و همچنان بیش از 12 هزار دانشجوی دیگر در خارج از کشور دورهها و رشتههای مختلف تحصیلی را پیش میبرند.