نگاه آمریکا به تغییر روابط افغانستان و پاکستان

جین ساکی، سخن‌گوی وزارت خارجۀ ایالات متحدۀ آمریکا روز گذشته (30 دلو/بهمن) گفت که کاخ سفید از بهبود روابط افغانستان و پاکستان استقبال می‌کند و آن را حاصل رفت‌وآمد و گفت‌وگوهای مقام‌های افغانستان و پاکستان می‌داند.

روابط میان مقام‌های افغاستان و پاکستان در این چند ماه تا اندازه‌یی بهبود یافته است.

این گفته‌ها در حالی مطرح می‌گردد که عصر روز سه‌شنبه (28 دلو/بهمن) راحیل شریف رییس ستاد ارتش پاکستان، برای ملاقات با رییس‌جمهور و مقامات افغانستان در پی سفری رسمی وارد کابل شد.

بهبود روابط میان دو کشور و آوردن صلح و ثبات در منطقه، مهم‌ترین موضوع این گفت‌وگو بوده است. بعد از تشکیل حکومت وحدت ملی، این چهارمین سفر راحل شریف به افغانستان است. در این دیدار رضوان خان، رییس استخبارات پاکستان (آی. اس. آی) نیز حضور داشت.

راحل شریف در گفت‌وگو با مقامات افغانستان خاطرنشان ساخته است که تعهد‌های کاری خود در قبال افغانستان را در چند ماه آینده روشن خواهد کرد. با این حال آگاهان امور به این باوراند که مقام‌های افغانستان باید به جای رفت وآمد، گفته‌های خود را در عمل پیاده کنند.

این آگاهان می‌گویند که مقامات افغانستان باید در روابط با پاکستان از احتیاط کار گیرند. به باور آنان، پاکستان هیچ‌گاه به وعده‌های خود عمل نکرده و زمانی دست دوستی به افغانستان خواهد داد که منافعش با آن تأمین شود.

عتیق‌الله امرخیل آگاه مسایل سیاسی می‌گوید، پاکستان تحت فشار داخلی و خارجی قرار دارد، در نتیجه روابط میان دو کشوردر حال بهبود است و این عکس‌العمل‌ها برای حل مشکلات خود پاکستان است.

عبدالغفار گردیزی، کارشناس مسایل سیاسی نیز علاوه می‌کند، اسلام‌آباد برای حفظ منافع خود خواهان بهبود روابط است. او دلیل بهترشدن روابط پاکستان با افغانستان را فشارهای چین بر پاکستان می‌داند.

سفر مقامات پاکستانی به افغانستان در حالی صورت می‌گیرد که رییس‌جمهور غنی قرار است در زمانی نه چندان دور به ایران و هندوستان سفر کند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام