فعالان مدنییی که برای اشتراک در نشست ژنو گزینش شدهاند، امروز در نشست خبرییی در کابل میگویند، حکومت افغانستان در حالی در این نشست شرکت میکند که تعهداتش در نشست بروکسل 2016 را عملی نکرده است.
به گفتۀ آنان، حکومت وحدت ملی در راستای تطبیق قانون، مبارزه با فساد اداری، کاهش فقر، شفافیت انتخابات و تأمین امنیت ناکام بوده است.
نعیم ایوبزاده، عضو هیأت جامعۀ مدنی افغانستان برای نشست ژنو میگوید، یافتههای جامعۀ مدنی حاکی از آن است که حکومت به تعهداتش به جامعۀ جهانی عمل نکرده است.
به گفتۀ ایوبزاده، فقر، بیکاری و ناامنی افزایش یافته و خدمات معیاری برای شهروندان کشور فراهم نشده است.
او میافزاید، در بخش انتخابات هم اصلاحات انجام نشده و ارزش پول افغانی نیز کاهش چشمگیر داشته است.
در قطعنامهیی که موضع هیأت جامعۀ مدنی افغانستان را در نشست ژنو نشان میدهد، آمده است که اعضای جامعۀ مدنی 34 ولایت خواهان پایان جنگ در کشوراند.
در بخش دیگر این قطعنامه آمده است، حکومتداری خوب، اصلاحات و شفافیت در انتخابات، مبارزه با فساد اداری، توسعۀ راهبردهای اصلاحاتی برای ثبات سیاسی و رشد اقتصادی بر بنیاد منابع داخلی افغانستان و ایجاد شغل از خواستهای جامعۀ مدنی از جامعۀ جهانی و دولت افغانستان است.
اعضای جامعۀ مدنی میگویند، برای نظارت جدی از عملکرد حکومت افغانستان، نیاز است که جامعۀ جهانی از نهادهای مدنی پشتبانی کند و این نهادها صدای مستقل شهروندان افغانستان در نشست ژنوااند.
در همین زمینه:
اجلاس ژنو؛ حسابدهی و تجدید تعهد
آمادگیهای افغانستان برای اشتراک در نشست ژنو
بیش از 15 میلیارد دالر؛ دستاورد افغانستان در نشست بروکسل
نشست بروکسل؛ از اعلام حمایتهای جهانی تا تعهدات حکومت افغانستان
با این حال، شاهحسین مرتضوی، معاون سخنگوی ریاست جمهوری به سلاموطندار میگوید، حکومت در تمام بخشها به ویژه در بخش اصلاحات قانون و مبارزه با فساد اداری دستاوردهای ملموسی دارد.
او به گونۀ نمونه به اصلاح و بازنگری 400 قانون و ثبت دارایی بیش از 15 هزار مقام بلندپایۀ دولتی اشاره میکند.
به گفتۀ نمایندگان جامعۀ مدنی برای نشست ژنو، آنان برای گردآوری نظریات شهروندان با 1170 نهاد مدنی در 34 ولایت کشور صحبت کردهاند.
نشست ژنو قرار است در تاریخ 27 و 28 ماه جاری میلادی در کشورِ سویس برگزار شود.