نمایندگان شورای صلح در نشست مسکو شرکت می‌کنند

چگونگی برگزاری نشست صلح مسکو، یکی از مباحث جنجال برانگیز میان مسکو و کابل است. قرار بود نشست صلح مسکو با اشتراک نمایندگانی از حکومت افغانستان، گروه طالبان و شمار دیگر از کشورهای ذیدخل در قضایای افغانستان، در ماه سپتامبر سال روان میلادی برگزار شود.

اما این نشست به درخواست حکومت افغانستان معلق شد. افغانستان خواهان بر عهده گرفتن رهبری این نشست بود؛ اما پاسخ روسیه این بود که در صورت پذیرفتن خواست حکومت افغانستان، طالبان در این نشست اشتراک نخواهند کرد.

حکومت افغانستان برای به کرسی نشاندن خواست‌اش، هیأتی را نیز به رهبری نصیراحمد اندیشه، معین اداری وزارت خارجه به مسکو فرستاد؛ اما منبعی از داخل وزارت به سلام‌وطندار گفت که این تلاش‌ها بی‌نتیجه بوده است.
رسانه‌های معتبر غربی از جمله نیویارک تایمز، اسوشیتدپرس و رویترز گزارش داده‌اند که تاریخ برگزاری نشست صلح مسکو روز جمعه 9 نوامبر تعیین شده است.

یک منبع از شورای عالی صلح افغانستان، به شرط افشا نشدن نامش، به سلام‌وطندار می‌گوید که یک هیأت از شورای عالی صلح در نشست مسکو اشتراک خواهد کرد. این منبع در مورد ترکیب هیأت و تاریخ برگزاری این نشست اظهار نظر نکرده است.

اما صبغت‌الله احمدی سخنگوی وزارت خارجه، به سلام‌وطندار می‌گوید که چگونگی برگزاری نشست صلح مسکو و زمان دایرشدن آن، برای دولت افغانستان هنوز هم جای بحث دارد. او البته می‌‏پذیرد که احتمال حضور شورای عالی صلح افغانستان در نشست مسکو وجود دارد.

به نظر می‌رسد، وزارت خارجه افغانستان از اشتراک در نشست صلح مسکو امتناع ورزد. پیش از این خبرگزاری رویترز گزارش داده بود که حکومت روسیه در نظر دارد تا نشست صلح مسکو را بدون اجازۀ حکومت افغانستان برگزار کند.

بر اساس گزارش رویترز، در 2 ماه گذشته، دیپلومات‌های روسی به‌گونۀ سری، دعوتنامه‌هایی را به شماری از سیاستمداران برجستۀ افغانستان فرستاده‌اند و از میان 8 سیاستمدار، 6 تن آنان دریافت دعوتنامه را تائید کرده‌اند که در این میان، حامد کرزی رئیس جمهور پیشین افغانستان و عطامحمد نور رئیس اجرائی جمعیت اسلامی نیز شامل‌اند. در این گزارش آمده است که این دعوت، خشم مقام‌های حکومت افغانستان را برانگیخته است.

البته ارگ ریاست جمهوری حاضر به گفت‌وگو در این زمینه نشده است.

وزارت خارجۀ روسیه گفته است که در این نشست از ایالات متحده آمریکا، هند، قزاقستان، ایران، پاکستان، قرغیزستان، ترکمنستان و ازبیکستان دعوت شده است.

بر اساس گزارش رویترز ایالات متحده آمریکا در این نشست اشتراک نخواهد کرد.

وحید مژده آگاه سیاسی و یکی از مقام‌های پیشین طالبان در گفت‌وگو با سلام‌وطندار می‌گوید که حکومت افغانستان تحت الشعاع ایالات متحده، علاقۀ چندانی برای اشتراک در این نشست ندارد؛ به همین دلیل روس‌ها شماری از سیاستمداران افغانستان را به عنوان بدیل دعوت کرده‌اند.

هرچند طالبان به صورت رسمی در مورد اشتراک و یا عدم اشتراک‌شان در این نشست تاکنون چیزی نگفته‌اند؛ اما آقای مژده بر این باور است که طالبان در نشست مسکو حضور خواهند یافت.

ایالات متحده نیز تاکنون در مورد شرکت یا عدم شرکت در نشست مسکو به‌گونۀ رسمی اظهار نظر نکرده است.

گفت‌وگوهای صلح مسکو در حالی برگزار می‌شود که ایالات متحده تلاش دارد خود به صورت مستقیم با طالبان وارد گفت‌وگو شود.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام