پنجاه دختروپسر جوان امروز دور هم جمع شدند و با اجرای پنج رقص محلی جشنوارۀ رقص‌های محلی را برگزار کردند.

نجیب فرزاد، از برگزارکنندگان این جشنواره به سلام‌وطندار می‌گوید، رقص‌های محلی که در این جشنواره اجرا می‌شود، پیشینۀ تاریخی دارد، اما در حال حاضر به فراموشی سپرده شده است.  به گفتۀ آقای فرزاد، دختران و پسران پس از یک دورۀ آموزش رقص‌های محلی، وارد این جشنواره شده‌اند.

پشوپو، اخغوچی و غرمبروک از جمله رقص‌های مناطق مرکزی و ختک از رقص‌های محلی مناطق جنوبی در این جشنواره به نمایش گذاشته شد.

آقای فرزاد هدف از برگزاری این جشنواره را احیا و حفاظت از فرهنگ بومی افغانستان می‌داند.

قدریه آذرنوش، یکی از بانوان اجراکنندۀ رقص محلی به سلام‌وطندار می‌گوید، در مدت یک ماه تمرین توانسته رقص محلی پشپو را یاد بگیرد و این رقص را با یک گروه شش نفری اجرا می‌کند. بانو آذرنوش می‌گوید، در زمان آموزش رقص با مشکلاتی از جمله نبود جا، دیدگاه‌های منفی شهروندان و بی‌میلی بانوان به رقص مواجه بوده است.

تماشاگران این جشنواره نیز از برگزاری چنین برنامه‌هایی ابراز خوشنودی می‌کنند و می‌گویند، این گونه برنامه‌ها باید بیشتر برگزار شود و حکومت نیز از این برنامه‌ها پشتی‌بانی کند.

این برنامه از سوی خانۀ فرهنگ آسیا با همکاری بنیاد آغاخان در باغ بابرِ پایتخت برگزار شده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام