شماری از نهادهای ناظر انتخابات و خبرنگاران کشور میگویند، آنان نگران عدم ارایۀ اطلاعات از روند ثبتنام تقویتی رأی دهندهگان انتخابات ریاست جمهوری اند و این اقدام کمیسیون مستقل انتخابات، مهندسی انتخابات برای فراهم کردن زمینۀ تقلب انتخاباتی و نقض قانون دسترسی به اطلاعات به شمار میرود.
یوسف رشید، رئیس اجرایی بنیاد انتخابات آزاد و عادلانه و افغانستان یا «فیفا» به سلاموطندار میگوید، مسئولان کمیسیون مستقل انتخابات در ولایتهای کشور از دادن ارقام ثبتنام تقویتی رأی دهندهگان خودداری میکنند و این موضوع شفافیت انتخابات را با پرسش مواجه میکند.
به گفتۀ او، کمیسیون در پی کنترل ارقام ثبتنام تقویتی رأی دهندهگان انتخابات ریاست جمهوری است تا دستش در زمینۀ جعل کاری و تزویر باز باشد.
آقای رشید میافزاید، مسئولان دفترهای ولایتی کمیسیون مستقل انتخابات به دستور دفتر مرکزی کمیسیون از ارایۀ معلومات در پیوند به روند ثبتنام تقویتی رأی دهندهگان خودداری میکنند.
شماری از خبرنگاران محلی در ولایتها نیز با چالش عدم دسترسی به اطلاعات مربوط به روند ثبتنام تقویتی رأی دهندهگان اند.
به گفتۀ آنان، زمانی که خواهان اطلاعات از مسئولان ولایتی کمیسیون انتخابات میشوند، به آنان میگویند که به دستور دفتر مرکزی کمیسیون انتخابات حق ارایۀ معلومات را ندارند.
عبدالبصیر مهمند، رئیس دفتر ولایتی کمیسیون انتخابات در غزنی در پاسخ به پرسش خبرنگار محلی سلاموطندار میگوید:«مجموع کسانی که تا هنوز ثبتنام کرده به چند نفر میرسد، به اساس هدایت دفتر مرکزی تمام ارقام ولایت در سطح مرکز جمع آوری شده و هر کس که علاقهمند این ارقام است میتوانند از دفتر مرکزی به دست بیاورند.»
عرفان برزگر، خبرنگار سلاموطندار در تخار نیز میگوید، در راستای دسترسی به اطلاعات ثبتنام تقویتی رأی دهندهگان انتخابات ریاست جمهوری با چالش مواجه است و مسئولان اطلاعات را در اختیار خبرنگاران قرار نمیدهند.
تلاش کردیم دیدگاه کمیسیون مستقل انتخابات را نیز در این باره داشته باشیم، اما با تماسهای پیهم موفق نشدیم.
در همین زمینه: