نقش زنان در مدیریت اپیدمی کرونا

تعریف هوش: هوش یکی از جذاب‌ترین و جالب‌ترین فرایند روانی است که جلوه‌های آن در نزد افراد به میزان متفاوت مشاهده می‌شود. هوش مجموعۀ از استعداد‌هاست که حافظه، دقت، تمرکز، یادگیری، درک، سرعت پردازش و استدلال در آن دخیل اند.

زنان از هوش هیجانی بلندی برخوردارند. داکتر دن گلمن، در ژورنال سایکولوژی امروز می‌گوید: به نظر می‌رسد که زنان به طور کل توانایی هم‌دلی عاطفی بیش‌تری دارند، این نوع هم‌دلی سبب تقویت روابط و مناسبات افراد می‌شود. افرادی که در هم‌دلی احساسی مهارت دارند، به واسطه ادراک در لحظۀ هیجان و واکنش‌های رفتاری دیگران، مشاوران، معلمان و رهبران توان‌مندی می‌شوند. هوش هیجانی بالا و به تبع آن قدرت هم‌دلی وجه تمایز زنان و از نقاط قوت آن‌ها در ایجاد ارتباطات سازنده به شمار می‌رود. در واقع، هم‌دلی به معنای درک نیازهای افراد و شناخت احساسات آن‌هاست؛ شاید مهم‌ترین وجه و عامل ایجاد یک رابطه قوی و مذاکره موفق با دیگران باشد؛ عاملی که در زنان بیش‌تر مشاهده می‌شود. خانم‌ها حساسیت و توجه بیش‌تری به دریافت بازخورد دارند، حالا می‌بینیم که زنان در رویارویی و یا مقابله با ویروس کرونا چگونه مدیران خوبی بوده‌اند.

تحقیقات علمی نمایان‌گر آن است که زنان در وظایف مدیریت و رهبری نه تنها ضعیف‌تر از مردان نیستند، بلکه توانایی بیش‌تری هم دارند. اما تبعیض‌ جنسیتی علیه زنان باعث شده است که توانایی‌هایی مدیریت و رهبری زنان در عرصه‌های مختلف نادیده گرفته شود. پس از شیوع ویروس جهان‌گیر کرونا و تبدیل شدن این اپیدمی به یک بحران جهانی، عمل‌کرد کشورهای که زنان رهبری آن‌ها را بر عهده دارند، نشان‌گر موفقیت دست‌کم نسبی آن‌ها در مواجه با بزرگ‌ترین بحران سلامت صد سال گذشته است.

کشورهایی چون تایوان، آلمان، نیوزیلند، آیسلند، فنلاند، دانمارک، و نرو‌ژ که توسط زنان رهبری می‌شوند، توانستند با رهبری و اتخاذ تصمیم درست از شیوع گستردۀ ویروس کرونا جلوگیری کنند و موفق‌تر از کشورهای دیگر باشند، که این خود نمایان‌گر هوش، ذکاوت و توانایی زنان است.

عطیه قشونی، مدیر عامل موسسۀ صیانت از حقوق زنان در یادداشتی برای پایگاه اطلاع‌رسانی ستاد حقوق بشر، نقش‌آفرینی زنان، مردان و کودکان را بررسی کرده و نقش زنان را در سلامت جامعه حیاتی عنوان کرده است. به گفته او، تصمیم‌گیری به موقع و درست زنان می‌تواند یک خانواده و اجتماع را از مرگ حتمی نجات دهد.

طیبه الکوزی_روان‌شناس

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام