مسؤولان ادارۀ مرکزی احصائیه امروز (سهشنبه) نتایج نظرسنجی تازۀ این اداره را در نشستی در کابل ارایه کردند. آنان میگویند، این نظرسنجی را با 8797 تن در نهادهای دولتی، نهادهای بزرگ خصوصی و ادارههای غیر حکومتی انجام دادهاند که این نظرسنجی نشان میدهد که 10.7 درصد زنان و 89.3 درصد مردان در سطح تصمیمگیریها در کشور سهم دارند.
شیرمحمد جامیزاده، سرپرست ادارۀ مرکزی احصائیه میگوید، بر بنیاد این نظرسنجی، در ادارههای دولتی 89.7 درصد مردان و 10.3 درصد زنان، در نهادهای خصوصی 90.4 درصد مردان و 9.6 درصد زنان و در ادارههای غیر حکومتی 79.7 درصد مردان و 28.3 درصد زنان در تصمیم گیریها سهم دارند. به گفتۀ آقای جامیزاده، این نظرسنجی هر سه سال از سوی بخش زنان دفتر سازمان ملل متحد به همکاری ادارۀ مرکزی احصائیه در کشور راهانداز میشود.
سرپرست این اداره میگوید، بربنیاد نتایج نظرسنجی سه سال پیش 9.9 درصد زنان در سطح تصمیمگیریها درکشور سهم داشتند؛ اما این رقم امسال به 10.7 درصد رسیده که افزایش نسبی را نشان دهد.
مسؤولان ادارۀ مرکزی احصائیه، بازتاب برابری جنسیتی در سطح تصمیم گیریها از طریق ارایه ارقام در سطح کشور، تشخیص چالشها و موانع برای رسیدن به هدف 30 درصد افزایش سهم زنان در سطح تصمیم گیری و تشخیص تفاوتهای مشخصات اجتماعی و دموگرافیکی میان زنان و مردان را که در سطح تصمیم گیری قرار دارند از اهداف بنیادی این نظرسنجی عنوان میکنند.
سپوژمی وردک، معین وزارت امورزنان، نبود زمینههای مناسب کاری، آزارواذیت زنان در ادارهها و بلند نبردن ظرفیت زنان را از علتهای اصلی سهم اندک زنان در سطح تصمیمگیریها میداند.
بانو وردک میگوید، آمارهای نظرسنجی سال 1385 خورشیدی این وزارت نشان میداد که 9 درصد زنان در سطح تصمیم گیریها در کشور سهم داشتند و این رقم پس از ده سال 1.7 در افزایش یافته که نگران کننده است.
معین وزارت امور زنان، از سران حکومت میخواهد تا در بخش بلندبردن ظرفیت زنان در نهادهای دولتی گامهای جدیی را بردارند.