نشست ژنو؛ با وجود دستاوردها افغانستان هنوز درگیر فساد است

 

رئیس جمهور افغانستان در دومین روز از نشست ژنو می‌گوید، با این که حکومت وحدت ملی توانسته به دستاوردهایی در بخش مبارزه با فساد برسد، اما هنوز فساد در افغانستان معضلی بزرگ است. آقای غنی می‌گوید که حکومت افغانستان اراده‌یی محکم برای مبارزه با فساد دارد و افرادی که به فساد متهم‌اند، حتا مقام‌های حکومتی محاکمه خواهند شد.

آقای غنی با اشاره به انتخابات‌های گذشته در افغانستان می‌گوید که مردم افغانستان خواهان صلح‌اند و اشتراک آنان در روندهای ملی اثباتی بر این ادعاست.

رئیس جمهور می‌گوید که زنان و مردان افغانستان در کنار هم برای آیندۀ کشور سرسختانه کار می‌کنند و آنان نوید تغییر یک نسل را می‌دهند. او می‌افزاید که در جریان چند سال حکومت وحدت ملی دست‌کم 350 قانون و مقرره اصلاح شده و برای نخستین بار در تاریخ، افغانستان به قانون مشابه مبارزه با مواد مخدر سازمان ملل دست یافته است

او می‌گوید که افغانستان پس از 100 سال توانست برای نخستین بار قانون شهرداری‌ها را مشخص کند و در بخش اقتصادی نیز به اصلاحاتی دست یافته است که باعث شده بانک جهانی نشست‌های افغانستان را به رسمیت بشناسد. رئیس جمهور افغانستان همچنان از دستاوردهایی در تطبیق قانون دسترسی به اطلاعات و اصلاحات در دادگاه عالی سخن می‌زند و می‌گوید، حکومت افغانستان در کوتاه مدت توانسته است اصلاحات حقوقی را به میان آورد.

به گفتۀ آقای غنی، 1750 افسر در سال 2016 بازنشسته شده‌اند که این مورد در یک دهۀ گذشته بی‌پیشینه بوده است.

به گفتۀ محمداشرف غنی، هدف از اصلاحات، خودکفایی افغانستان است؛ او می‌گوید که کشور با 400 میلیون دالر کاهش درامد روبه‌رو بوده که حکومت از سال 2012 تا 2017 توانسته است 70 درصد درامدها را افزایش دهد.

او در پیوند به نقش زنان می‌گوید که تعیین این نقش یکی از موارد راهبردی حکومت بوده است و آنان تلاش می‌کنند تا این نقش را پررنگ‌تر سازند. رئیس جمهور می‌افزاید که مردم افغانستان در برابر تروریسم بین‌المللی به نمایندگی از جهان می‌جنگند.

فقر و سوءتغذی کودکان از دیگر مواردی بود که رئیس جمهور در نشست ژنو درباره آن صحبت کرد، به گفتۀ او، 40 درصد مردم افغانستان زیر خط فقر قرار دارند و حکومت افغانستان در تلاش طرح راهبردی همه‌جانبه برای ریشه‌کن‌کردن این پدیده است.

آقای غنی می‌افزاید که 60 درصد جمعیت افغانستان زیر سن 25 سال‌اند و به همین دلیل در راهبرد اقتصادی و توسعه‌یی به حضور جوانان توجه ویژه‌یی شده است. آقای غنی همچنان از ساخت 6 هزار مکتب و استخدام 30 هزار آموزگار تا پنج سال آینده خبر می‌دهد. رئیس جمهور می‌گوید که پس از چندین ماه مشوره و رایزنی، هیأتی را برای گفت‌وگوهای صلح تعیین کرده و این مورد بیان‌گر گذر افغانستان به فصلی تازه است.

آقای غنی دربارۀ روند صلح خطاب به طالبان می‌گوید که اگر این گروه تغییرات در قانون اساسی می‌خواهد، این تغییرات باید بر بنیاد شرایط رونما گردد. او از تداوم روابط با جامعه جهانی و رهبری روند صلح به دست باشندگان افغانستان از دیگر موارد مورد نظر در گفت‌وگوهای صلح با طالبان یاد می‌کند. رئیس جمهور می‌گوید که در چند سال گذشته حکومت افغانستان نشان داد که با وجود چالش‌ها و مشکلات مردم افغانستان نسبت به آینده خوش‌بین‌اند.

عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی افغانستان یکی دیگر از سخنرانان نشست ژنو است. او می‌گوید، گفت‌وگوهای صلح به این معنا نیست که افغانستان به عقب برگردد. به گفتۀ او، روند صلح وارد مرحلۀ دوم شده است و در این روند به حقوق اقلیت‌ها و زنان به گونه‌یی ویژه‌یی توجه شده است.

صلاح‌الدین ربانی، وزیر خارجۀ افغانستان نیز در این نشست می‌گوید که در انتخابات مجلس نمایندگان مردم افغانستان ثابت کردند که در برابر هر تهدید می‌ایستند و از حق سرنوشت خود دفاع می‌کنند.

وزیر خارجۀ کشور می‌افزاید که افغانستان امیدوار است تا با یک راه حل سیاسی به جنگ خاتمه دهد. او می‌گوید که نشست ژنو فرصتی فراهم کرده تا تهدیدات را بررسی کرده و راه‌حل‌ها برای رسیدن به خودکفایی را جست‌وجو کنند.

به گفتۀ صلاح‌الدین ربانی، افغانستان با وجود چالش‌ها به دستاوردهایی دست یافته و از این جمله دست‌یابی به عرضۀ خدمات و تأمین روابط منطقه‌یی بدون ادامۀ همکاری‌های جامعۀ جهانی غیرممکن بوده است.

او از پروژه‌هایی چون کاسا یک هزار، بندر چابهار، تاپی و راه ابریشم به عنوان پیشرفت‌های مهم اقتصادی افغانستان یاد می‌کند.

در دومین روز از نشست ژنو، آنتونیو گوترش، رئیس سازمان ملل متحد نیز می‌گوید، علی‌رغم این که خشونت در افغانستان به اوج رسیده، اما این کشور به دستاوردهایی در عرصۀ صلح دست یافته است. اقای گوترش می‌گوید که روند صلح باید به رهبری باشندگان افغانستان باشد و آرزو دارد نشست ژنو به سود افغانستان پایان یابد.

نشست ژنو روز گذشته با حضور نمایندگان بیش از 60 کشور و سازمان بین‌المللی در سویس برگزار شد.  حکومت افغانستان در این نشست درباره کمک بیش از پانزده میلیارد دالری جامعۀ جهانی به افغانستان که در سال ۲۰۱۶ در بروکسل تعهد شد، گزارش می‌دهد.


در همین زمینه

نشست ژنو؛ نظام آموزشی افغانستان کارایی اقتصادی ندارد

اجلاس ژنو؛ حسابدهی و تجدید تعهد

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام