نشست بروکسل؛ از اعلام حمایت‌های جهانی تا تعهدات حکومت افغانستان

در دومین روز نشست بروکسل، کشورهای کمک‌کننده بر ادامۀ حمایت‌های مالی‌شان از افغانستان تأکید کردند و حکومت نیز تعهد داد که این کمک‌ها به هدر نخواهد رفت.

رییس جمهور غنی در آغاز نشست امروز بروکسل گفت، 39 درصدِ مردم افغانستان در فقر زنده‌گی می‌کنند و افزون بر آن، جنگ و ناامنی همه روزه از نیروهای امنیتی قربانی می‌گیرد. بنابر آمارهای آقای غنی، نیروهای امنیتی روزانه 15 عملیات نظامی انجام می‌دهند.  

با این حال، رییس جمهور غنی از دستاوردهایی نیز سخن زد که افغانستان در پانزده سال گذشته به کمک جامعۀ جهانی به آن دست یافته است: در افغانستان زنان و مردان باهم کار می‌کنند؛ دولت 22 درصد درآمد خود را بالا برده و افغانستان برای نخستین بار صاحب بند بزرگ شده است.

آقای غنی به کشورهای کمک‌کننده تعهد سپرد که حکومت‌داری را بهتر کرده و شایسته‌سالاری را تقویت کند. او تأکید کرد که در مبارزه با فساد، ادارۀ قوی‌یی را ایجاد کرده اند و مبارزۀ جدی با این پدیده آغاز شده است. رییس جمهور افغانستان در ضمن خواهان تمرکز بیشتر در مبارزه با هراس‌افگنی و فقر شد.

جان کری، وزیر امور خارجۀ آمریکا در این نشست گفت که افغانستان برای جامعۀ جهانی مهم است و طالبان باید بدانند که آمریکا افغانستان را تنها نخواهد گذاشت. او تأکید کرد که که طالبان با جنگ نمی‌توانند به اهداف‌شان دست یابند و تنها راه ختم منازعه در افغانستان گفت‌وگو است.

آقای کری افزود، خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان زمانی ممکن است که با بیرون‌شدن این نیروها صلح تأمین شود. وزیر امور خارجۀ آمریکا گفت، متعهد به همکاری با افغانستان تا سال 2020 اند و امید می‌رود که این کشور در دهۀ تحول به خودکفایی برسد.

آقای کری با تأکید بر نقش و حضور زنان در دولت افغانستان گفت، زنانی که در اداره‌های دولتی کار می‌کنند باید تقدیر شوند. او از سران حکومت خواست تا به وعده‌های‌شان جامۀ عمل بپوشانند و حساب‌ده باشند.

بانکی مون، دبیرکل سازمان ملل متحد نیز در روز دوم نشست بروکسل از حکومت افغانستان خواست که توجه خاصی به تأمین حقوق زنان کند و در روند صلح به آنان سهم دهد. آقای بانکی مون نیز تأکید کرد که سران حکومت افغانستان باید حساب‌ده باشند و به آنچه می‌گویند، عمل کنند.

فدریکا موگرینی، مسؤول سیاست خارجی اتحادیۀ اروپا در این نشست گفت که افغانستان در 15 سال گذشته پیشرفت چشم‌گیری داشته است و اتحادیۀ اروپا برای تغییر و انکشاف هرچه بیشتر افغانستان از این کشور حمایت می‌کند. او نیز بر تأمین حقوق زنان تـأکید کرد.

نشست بروکسل ( 4 و 5 اکتبر) در بلژیک برگزار شده است و نزدیک به 70 کشور و 20 نهاد بینالمللی در این نشست تعهد میدهند که تا چهار سال آینده به افغانستان کمک مالی میکنند.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام