سازمان بینالمللی نجات کودکان (Save the Children) اعلام کرده است، هر کودکی که در 18 سال گذشته در افغانستان متولد شده و رشد کرده است، تجربۀ جنگ و منازعه را دارد.
این سازمان امروز (دوشنبه 15 میزان/مهر) با نشر اعلامیهیی به مناسبت هفتم اکتبر میگوید، به گونۀ نسبی روزانه ۲۰ میلیون کودک با ترسِ شنیدن شلیک گلوله، انفجار بمب یا از دستدادن اعضای بدنشان در راه مکتب از خواب بیدار میشوند.
در هفتم اکتبر 2001 میلادی آمریکا و متحدانش بر مواضع امارت اسلامی طالبان در افغانستان حمله کردند. امارت اسلامی طالبان در کمتر از سه ماه سقوط کرد. اما جنگ بر ضد آنها هنوز هم در افغانستان ادامه دارد و سالانه صدها کشته و زخمی برجا میگذارد.
در این اعلامیه به نقل از اونو وان منین، رئیس بخش افغانستان سازمان بینالمللی نجات کودکان آمده است: «تصور کنید ۱۸ سال دارید و به جز از جنگ و درگیری هیچ چیز دیگر را ندیدهاید. زندهگی روزمره در افغانستان با انفجار و انتحار رقم خورده است. کودکان از ترس انفجار به مکتب نمیروند و والدینشان از زنده برگشتن کودکان خود مطمئن نیستند و شما هم نمیدانید که در آخر روز زنده به خانه بر میگردید یا نه.»
او گفته است که تنها در ماه آگست ۲۰۱۹ کمازکم ۷۴ تن کشته شدهاند که این آمار «تکاندهنده» است. رئیس بخش افغانستان سازمان بینالمللی نجات کودکان افزوده است، کودکانی که عزیزانشان را از دست دادهاند از وضعیت بد روحی رنج میبرند. به گفتۀ او، کودکان باید محافظت شوند و احساس امنیت کنند تا بتوانند به مکتب بروند و برای آیندۀ بهتر خود کار کنند.
سازمان بینالمللی نجات کودکان در افغانستان ارقام کودکانی که از جنگ ویرانگر متأثر شدهاند را این گونه فشرده ساخته است.
- بیش از ۱۲،۵۰۰ کودک میان سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۶ میلادی، کشته و یا هم زخمی شدند.
- ۲۷۴ کودک به منظور فعالیتهای نظامی در صفوف نظامی استخدام شدهاند.
- بیش از ۳.۷ میلیون کودک از رفتن به مکتب بازماندهاند که ۶۰ درصد آن را دختران تشکیل میدهند.
- در سال ۲۰۱۸، 700 مکتب در نتیجۀ خشونتها بسته شدهاند.
- ۳.۸ میلیون کودک به کمکهای بشری نیازمنداند که از این میان 600 هزار آنان به سوءتغذیۀ شدید مبتلااند.
- بیش از ۸۰۰۰ غیرنظامیان، میان سالهای ۲۰۱۴ و ۲۰۱۸ میلادی قربانی انفجار مواد منفجره و ماین مقناطیسی شدهاند که ۸۴ در صد آن را کودکان تشکیل میدهد.
- در سال جاری 280 هزار شهروند افغانستان به علت خشونت خانههایشان را ترک کردهاند که نیمی از این رقم را کودکان تشکیل دادهاند.
رئیس بخش افغانستان سازمان بینالمللی نجات کودکان از همه طرفهای درگیر در جنگ خواسته است تا به خاطر آیندۀ کودکان با تمام توان از کشتار آنان جلوگیری کنند. او گفته است، وقت آن رسیده که جنگ بالای کودکان متوقف شود. او افزوده که در صورت نقض قوانین بشری که کودکان از آن رنج میبرند، باید تحقیق همهجانبه صورت گیرد تا عاملان پاسخگو نگه داشته شوند.
در این زمینه:
نهاد «حفاظت از کودکان» در ننگرهار آماج حملۀ انتحاری قرار گرفت