نرندرا مودی: افغانستان را تنها نخواهیم گذاشت

نخست‌وزیر هند می‌گوید که روابط میان افغانستان و هند تنها روابط میان حکومت‌ها نبوده بل رابطۀ قلبی میان شهروندان دو کشور است. او در دیدارش با رییس جمهور افغانستان وعده داد که کشورش در هر حالتی کنار افغانستان خواهد ایستاد.

نرندرا مودی، نخست‌وزیر کشور هند در نشستی خبری با محمداشرف غنی، رییس جمهور افغانستان گفت که هرگز کشورش افغانستان را در مسایل حیاتی و باارزش منطقه‌یی و جهانی تنها نمی‌گذارد.

آقای مودی هم‌چنان افزود که همکاری‌های هند با افغانستان تنها محدود به دهۀ تحول در این کشور نیست و این همکاری‌ها در آینده نیز ادامه خواهد داشت.

نخست‌وزیر هند گفت که کشورش افزون بر همکاری‌های امنیتی در زمینه‌های اقتصادی افغانستان نیز نقش پررنگ‌تری ایفا خواهد کرد.

رییس جمهور غنی در این نشست از وضعیت امنیتی کشور یاد کرد و گفت که افغانستان با تهدیدات سخت امنیتی دچار است. او سال کنونی را سالی دشوار و پر از نگرانی برای باشنده‌گان و نیروهای امنیتی افغانستان عنوان کرد.

رییس جمهور کشور گفت که دشمنان در این سال تمرکزشان را بیش‌تر از پیش بر افغانستان معطوف می‌سازند.

گفته می‌شود در این سفر توافق‌نامه‌های همکاری به امضا خواهد رسید و روی مسیر ترانزیتی‌یی که از آسیای میانه، هند، ایران و افغانستان می‌گذرد نیز گفت‌وگو صورت می‌گیرد.

رییس جمهور غنی در این دیدار از نرندرا مودی دعوت کرد تا سفری به افغانستان داشته باشد.

بر بنیاد گزارش‌ها قرار است دو کشور در بارۀ مدرن‌ساختن تسلیحات نظامی افغانستان نیز گفت‌وگو کنند.

در این سفر رییس جمهور غنی در بارۀ چگونه‌گی گفت‌وگوهای صلح با طالبان و بورسیه‌های تحصیلی و نظامی هند برای افغانستان نیز گفت‌وگو کرده است

قرار است دو کشور در بارۀ پیش‌رفت‌های تجارتی، نیازمندی‌های معاصر افغانستان و تفاهم‌نامه‌های تازه نیز بحث کنند.

در این سفر حکومت هند به افغانستان وعده داده است که در زمینه‌های کشاورزی، اجتماعی، کمیت نیروی بشری و ظرفیت‌سازی این نیروها کمک و همکاری کند.

این نخستین سفر رییس جمهور غنی به هند بوده و گفته می‌شود که دست‌آوردهای بسیاری در پی خواهد داشت.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام