گروه هماهنگی چهارجانبۀ گفتوگوهای صلح از تمامی گروههای طالبان و دیگر گروهها خواست تا در نخستین نشست رودررو با دولت افغانستان که «انتظار میرود در هفتۀ اول ماه مارچ» برگزار شود، اشتراک کنند.
همچنان صلاحالدین ربانی، وزیر خارجۀ افغانستان از گروه هماهنگی چهارجانبۀ صلح میخواهد تا جزئیات گفتوگوهای رودررو با گروههای طالبان را پیش از پایان ماه فبروری طرح کند.
آقای ربانی امروز (سهشنبه) هنگام گشایش چهارمین نشست گروه هماهنگی چهارجانبۀ صلح افغانستان در کابل گفت که فرصتی مناسب فراهم شده است تا تمامی گروههای درگیر در جنگ افغانستان به آغوش حکومت بازگردند.
این آخرین نشست گروه هماهنگی چهارجانبۀ گفتوگوهای صلح افغانستان و قرار است در این نشست افزون بر عملی شدن نقشۀ راه صلح، روی دریافت زمان مشخص برگزاری گفتوگوهای رودررو با طالبان نیز بحث شود.
ربانی میگوید که صلح تنها آرزوی شهروندان افغانستان نیست، بلکه پیششرط ثبات در منطقه نیز هست و اگر گروههای مسلح مخالف به آغوش حکومت بازنگردند، سرکوب خواهند شد.
او میگوید که گفتوگوهای صلح در این مدت دستاوردهای ملموسی چون تصویب چهارچوب برای گفتوگوها، طرح نقشۀ راه، توافق نظر روی آغاز گفتوگوهای مستقیم با طالبان داشته اند.
نخستین و سومین نشست گروه هماهنگی چهارجانبۀ افغانستان، پاکستان، آمریکا و چین پیرامون گفتوگوهای صلح در اسلامآباد پاکستان و دومین و چهارمین نشست این گروه در کابل برگزار شد.
اعضای این گروه حدود دو هفته پیش در سومین نشستشان در اسلامآباد، روی نقشۀ راه صلح به توافق رسیدند.
معرفی رسمی اعضای جدید شورای صلح
حکومت افغانستان امروز پیر سیداحمد گیلانی را به عنوان رییس و محمدکریم خلیلی، حاجی دینمحمد، حبیبه سرابی، مولوی عطاالرحمان سلیم، مولوی خبیر و مولوی خدام را به حیث معاونان شورای عالی صلح معرفی کرد.
حکومت در حالی اعضای هیأت رهبری شورای صلح را معرفی میکند که جامعۀ جهانی کمکهایشان به این شورا را به دلیل خالی بودن کرسی ریاست آن قطع کرده بودند.
محمداشرف غنی، رییس جمهور افغانستان در نشستی رسمی که به مناسبت معرفی اعضای هیأت رهبری این شورا گفت که صلح آرزوی دولت افغانستان و خواست تمامی شهروندان کشور است.
آقای غنی وجود شورای عالی صلح را نیازی جدی خواند و از حامد کرزی، رییس جمهور پیشین کشور بابت بنیانگذاری این شورا تشکر کرد.
رییس جمهور غنی میگوید که شورای عالی صلح تاکنون 40 عضوش را در راه تأمین صلح از دست داده است.
روند گفتوگوهای صلح تاکنون بیشتر از سوی حکومت مدیریت شده است و مشخص نیست این شورا دقیقاً چه نقشی را در این روند بازی میکند.