سازمان پیمان آتلانتیک شمالی یا ناتو میگوید، روند صلح به مالکیت و رهبری افغانان به منظور یافتن یک راهحل سیاسی که منجر به پایان جنگ در این کشور شود، تنها راهیست که برای مردم افغانستان صلح پایدار به دنبال خواهد داشت و سبب تأمین امنیت و ثبات خواهد شد.
این سازمان با نشر اعلامیهیی در بارۀ افغانستان از تمامی طرفها میخواهد که به گونۀ بیدرنگ ادامۀ موضوعات را میان خود حلوفصل کنند و موانع را از سر راه آغاز گفتوگوهای «همهشمول» بینالافغانی بر دارند.
در این اعلامیه آمده است، هنوز هم خشونتهایی که از سوی طالبان به ویژه حملات این گروه که بر نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان صورت میگیرد، در بالاترین سطح قرار دارد و این امر اعتبار روند صلح را تضعیف میکند.
ناتو افزوده که در آتشبس سال 2018 و 2020 و همینگونه آتشبس در دوران امضای توافقنامۀ صلح آمریکا و طالبان و همچنان در اعلامیۀ مشترکی که از سوی آمریکا و افغانستان صادر شد، همۀ طرفها به استفاده از راههای سیاسی و به کاربردن تمام توانشان برای پایان جنگ تأکید کردهاند.
ناتو تأکید کرده که با توجه به همهگیری بیماری کووید – 19 و تأثیر گستردۀ آن، خواهان پذیرش درخواست سازمان ملل متحد برای اعلام آتشبش بشردوستانه از سوی طالبان است.
در اعلامیۀ ناتو همچنان آمده است که حضور نظامی ائتلاف و همکارانش در چارچوب مأموریت پشتیبانی قاطع در افغانستان مبتنی بر شرایط میباشد و اعضای این سازمان برای پشتیبانی از روند صلح به مشورههایشان در بارۀ حضور نظامی ناتو در افغانستان ادامه خواهند داد.
سازمان پیمان آتلانتیک شمالی از حکومت افغانستان و طالبان خواسته است که به تعهداتشان به شمول آغاز گفتوگوهای بینالافغانی عمل کنند و «اطمینان دهند که خاک افغانستان بار دیگر به لانۀ امن تروریستان تبدیل نخواهد شد.»
ناتو بار دیگر به تعهدات درازمدتش در قبال مردم افغانستان و نیروهای امنیتی از طریق مأموریت پشتیبانی قاطع نیز تأکید کرده افزوده است، این سازمان انتظار دارد تا گفتوگوهای بینالافغانی منجر به توافقنامۀ صلح جامع و پایدار شود که به خشونتها پایان دهد و از حقوق همۀ افغانان به شمول زنان و کودکان محافظت کرده، از قانون پشتیبانی کند و اطمینان دهد که افغانستان هرگز به لانۀ امن تروریستان مبدل نخواهد شد.