ناامنی؛ علت عمدۀ حضور کم‌‌رنگ زنان در انتخابات‌های گذشته

مسؤولان نهاد انتخابات آزاد و عادلانۀ افغانستان (فیفا) در تازه‌ترین گزارش خود می‌گویند که نبود آگاهی دربارۀ انتخابات، کم‌بود مراکز رأی‌دهی و مهم‌تر از همه نبود امنیت سبب شد تا زنان به گونۀ کم‌رنگ در انتخابات‌های گذشته اشتراک کنند. 

مسؤولان فیفا در نشستی امروز (چهارشنبه) در کابل می‌گویند که افزون بر کم‌رنگ بودن اشتراک زنان در انتخابات‌های گذشته، آنان در دیگر بخش‌ها نیز سهم مساوی با مردان نداشته اند.

نعیم اصغرزاده، مسؤول رسانه‌یی این نهاد می‌گوید که عوامل حضور کم‌ زنان در ولسولی‌های دورافتاده رسم‌ورواج‌های ناپسند، ناباوری نسبت به آنان و امنیت نامناسب است.

عادله بهرام، مشاور رییس جمهور نیز در این نشست از سران حکومت خواست تا به وعده‌هایی که حین مبارزات انتخاباتی داده بودند، عمل کنند و سهولت‌های بیشتری را برای حضور زنان در انتخابات‌ها و حرکت‌های مدنی و سیاسی ایجاد کنتد.

با این‌ که در ۱۲ سال گذشته و پس از تغییر نظام سیاسی در افغانستان و سقوط حکومت طالبان، از دسترسی زنان به حقوق‌شان سخن گفته شد و در این راستا برنامه‌ریزی‌هایی نیز صورت گرفت، اما به ‌نظر می‌رسد که این میزان فعالیت‌ها، نتوانسته زمینۀ دسترسی این قشر به تمامی حقوق‌شان را مهیا کند.

در دوره طالبان، حضور زنان در فعالیت‌های اجتماعی و سیاسی ممنوع بود. بر بنیاد قواعد رفتاری محدودیت‌آمیزی که از سوی طالبان وضع شده بود، زنان حتا در فعالیت‌های روزمره نیز با محدودیت روبه‌رو بودند. این قشر حتا برای رفت‌و‌آمدهای روزانه و ضروری در محل‌های زندگی خویش با این الزام روبه‌رو بودند که از سوی یکی از محارم خویش همراهی شوند. با این حال با توجه به این گونه محدودیت‌ها، باید گفت که وضعیت زنان از نظر دسترسی آنان به برخی از حقوق‌شان نسبت به گذشته بهتر شده است.

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام