ناآگاهی دانش‌آموزان دختر در بارۀ پریود؛ مانع بزرگی فراراه پیشرفت آموزش‌وپرورش

از روز بهداشت فردی دختران در دوران پریود امروز در کابل تجلیل شد. از این روز در حالی کابل تجلیل می­شود که بحث در این باره هنوز هم در جامعۀ سنتی افغانستان، یک تابو است.

مسؤولان وزارت معارف، آگاهی‌نداشتن دانش‌آموز دختران در بارۀ پریود (قاعدگی) را از موانع بزرگ فراراه پیشرفت آموزش‌وپرورش در کشور می‌دانند و می‌گویند که بسیاری از مشکلات آموزشی دختران دانش‌آموز برخاسته از عوامل طبیعی و ناآگاهی‌ آنان از دوران پریود است.

میرویس  بلخی، سرپرست وزارت معارف امروز (چهارشنبه 8 عقرب) در برنامۀ «تجلیل از روز بهداشت فردی دختران در دوران قاعدگی» در کابل می‌گوید، آگاه‌نبودن دختران به ویژه دختران دانش‌­آموز از بهداشت فردی در زمان پریود سبب شده تا این دانش­‌آموزان به گونۀ درست به درس‌­های‌شان رسیده‌گی نتوانند.

به گفتۀ او، آگاه‌نبودن دخترانی که تازه به سن بلوغ رسیده‌اند، در بارۀ بهداشت فردی در زمان پریود سبب دچارشدن آنان به مشکلات روحی‌وروانی نیز شده است.

مسئولان وزارت معارف، غیرحاضری دانش‌آموزان دختر، ترک تحصیل، ناتوانی در قوۀ یادگیری و بی‌عدالتی در ارایه خدمات آموزش‌وپرورش پسران و دختران را از نشانه‌ها و آسیب‌های پریود و عدم آگاهی از آن عنوان می‌کنند.

یان فولر، نمایندۀ صندوق کودکان سازمان ملل متحد یا یونیسف از خانواده­‌ها می‌خواهد تا بهداشت دختران به ویژه دختران دانش­‌آموز را در زمان پریود، جدی بگیرند.

با این همه مسئولان  وزارت معارف تأکید می‌کنند و می‌گویند، بهداشت دانش‌آموزان دختر باید جدی گرفته شود و تابوها در این زمینه باید شکستانده شوند.

بر بنیاد آخرین آمار یونیسف 50 درصد دختران افغانستان در بارۀ دوران پریود چیز نمی‌دانند و دسترسی انده‌کی به مواد بهداشتی دارند.

در این زمینه:

نیمی از دختران افغانستان در بارۀ پریود چیزی نمی‌دانند

«رهنمود بهداشت در دوران پریود» منتشر شد

به اشتراک بگذارید:
به اشتراک گذاری بر روی facebook
به اشتراک گذاری بر روی twitter
به اشتراک گذاری بر روی telegram
به اشتراک گذاری بر روی whatsapp
به اشتراک گذاری بر روی email
به اشتراک گذاری بر روی print

این مطلب در آرشیو سلام وطندار ذخیره شده است.

اخبار و گزارش‌های سلام وطن‌دار را از شبکه‌های اجتماعی دنبال کنید:

فیسبوک

توییتر

تلگرام